Sex-skandale på Blairs skole

Den katolske kirken i Storbritannia har bedt flere gutter om unnskyldning for seksuelle overgrep på ærverdige London Oratory school. Blant elevene på skolen er statsminister Tony Blairs sønner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den avdøde skolepresten David Martin som blir beskyldt for å ha forgrepet seg på minst to elever ved skolen. I dag ba den katolske kirken om unnskyldning.

- Jeg vil gjerne be om unnskyldning overfor ofrene, hvis det er noen. Og det tror jeg det er, sa pater Kieran Conry til Sky News.

Politi og barnevern har startet etterforskning. Den antatt skyldige døde for to år siden, angivelig av en aids-relatert sykdom. Det er ingen mistanke om at Tony Blairs to sønner Euan (16) og Nicholas (15) skal ha blitt utsatt for overgrep.

Aksjemegler

Påstandene om overgrepene kom opp for flere uker siden da to gutter skrev et brev til veldedige organisasjonen ChildLine. I alt seks gutter skal ha møtt David Martin på hans private rom på flere ganger. Presten ble aldri sjekket fordi han ikke var ansatt på skolen.

David Martin ble prest i 1988 etter en ti år lang karriere som aksjemegler i City. Lederen i ChildLine er ikke overrasket over påstandene om seksuelt misbruk i den katolske kirken.

- Som journalist har jeg i årevis motatt brev med påstander om overgrep i den romersk-katolske kirken. Så jeg er svært klar over problemet, sier Esther Rantzen.

Den katolske kirken er blitt rystet av en rekke lignende skandaler, og for ikke å gjøre nok for å hindre dem. I juni måtte kirken komme med en offentlig unnskyldning etter at en kjent pedofil ble tillatt å jobbe som prest.

For tre måneder siden satte erkebiskopen for den katolske kirken opp en egen innsats-gruppe som skal håndtere påstander om sex-overgrep i kirken.