Sex-tiltale mot statsråd

Israelsk politi anbefalte søndag at det tas ut tiltale mot transportminister Yitzhak Mordechai for seksuelle overgrep mot tre kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere forsvarsminister Mordechai, leder av Sentrumspartiet med fire plasser i Knesset, har bedyret sin uskyld, men sagt han vil gå av hvis det reises tiltale.

Det hele begynte med at en 23 år gammel kontoransatt beskyldte Mordechai for å ha låst henne inne på sitt kontor og gått til fysisk overfall på henne. Hennes historie fikk to andre kvinner til å stå fram og fortelle om lignende episoder.

Politiet har etter en flere uker lang etterforskning kommet til at det er hold i anklagene. De vil også ha tiltalt Michal Kala, leder for Mordechais kontor, og hans sjåfør, Meir Ochayo, for å ha ødelagt bevismateriale. De to har vitnet til fordel for statsråden gjennom hele etterforskningen og forsøkt å overtale ofrene til ikke å forklare seg.

Det er nå opp til riksadvokaten om det skal reises sak. Mordechai er i mellomtiden gått ut i frivillig permisjon, men lover å kjempe av hele sin makt.

(NTB)