Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-tiltalt for rumpeklyp

Mann (38) tiltalt for sextrakassering etter å ha befølt en dame på rumpa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38-åring fikk et forelegg på 8000 kroner for å ha tatt ei kvinne på rumpa. Nå er han tiltalt for sextrakassering.

Det er kvinnen sjøl som har anmeldt 38-åringen. Politikilder opplyser til Dagbladet at det er uhyre sjelden at det kommer anmeldelser i denne type saker, langt mindre at de havner i tingretten.

Ifølge forelegget skal 38-åringen ha tatt på rumpa til kvinnen med begge hender, og samtidig bedt om en klem.

- I ord og handling har 38-åringen på den måten utvist krenkende eller annen uanstendig atferd overfor noen som ikke har samtykket, skriver politiet i forelegget.

Politiet skal ha vektlagt omstendighetene rundt det påståtte overgrepet, at det skal ha skjedd om natta, og at de to var alene.

38-åringens forsvarer, advokat Abid Q. Raja i Advokatfirmaet Hestenes og Dramer, sier at klienten hans nekter straffskyld.

Kvinnen og 38-åringen møttes tilfeldig på kafé fredag 10. februar i år, og kom i prat. 38-åringen forklarer at de sammen gikk hjemover mot kvinnens leilighet bak Slottet.

- Frivillig

 I RETTEN:  38-åringen skal ha tatt på rumpa til kvinnen med begge hender, og samtidig bedt om en klem. Han fikk et forelegg på 8000 kroner som han vedtok for seint. Nå er han tiltalt. Foto: Adrian Øhrn Johansen
I RETTEN: 38-åringen skal ha tatt på rumpa til kvinnen med begge hender, og samtidig bedt om en klem. Han fikk et forelegg på 8000 kroner som han vedtok for seint. Nå er han tiltalt. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Kvinnen har forklart til politiet at hun på det aktuelle tidspunktet ikke ville ha følge med ham, og at han ikke tok et «nei for et nei».

- Det lille samkvemmet, eller intimiteten, var frivillig fra kvinnens side. Det har jo aldri vært snakk om at han forsøkte å voldta henne. Det taler til min klients fordel at han ga seg, sier advokat Raja.

Forsvarer opplyser at 38-åringen først nektet å vedta forelegget, men at han i sommer ombestemte seg.

- Forelegget på 8000 kroner ble vedtatt for seint, og jeg har ikke fått beskjed om politiet har godtatt det, eller om de vil fremme saken for retten likevel, sier Raja.

Etter at 38-åringen opplyste at han ikke ville godta forelegget, sendte Oslo-politiet saken til tingretten. Samtidig ble forelegget gjort om til tiltalebeslutning.

Innvandrer

- Hvorfor har din klient vedtatt, når han likevel hevder at han er uskyldig?

- 38-åringen har den forståelsen av at det er lett å bli dømt når en er innvandrer, og at han av den grunn har liten troverdighet i forhold til en norsk kvinne. I stedet for å ta den belastningen det er å få en dom, betalte han heller 8000 kroner for å få saken ut av verden.

- Det er hans begrunnelse. Det hadde vært både tids- og ressursbesparende om Oslo-politiet aksepterer at han har vedtatt forelegget, sjøl om det skjedde etter tidsfristens utløp, sier Raja.

Sextrakassering er blitt langt mer vanlig enn bare noen år siden, sier eksperter Dagbladet har snakket med.

Ragnhild Bjørnebekk, voldsforsker ved Politihøyskolen i Oslo, har forsket på vold og sex i fjernsynsmediet og voldspornografi på Internett. Hun mener seksualiseringen av offentligheten bidrar til å gjøre kvinner mer utsatt.

En undersøkelse fra Kvinneprosjektet til Olympiatoppen fra 2000 viser at 57 prosent av de 1200 kvinnene i undersøkelsen har opplevd sextrakassering.