Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sex-tiltalt jobbet i krisetelefon

38-åring svarte krisetelefonen for Kirkens SOS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Mannen som står tiltalt i Bergen tingrett i disse dager, skal ha hatt sex med en mindreårig jente og han skal ha terrorisert henne og familien med tekstmeldinger.

Voldsalarm

Fornærmede i saken er i dag 19 år og hun bærer voldsalarm. Hun mottok to e-poster fra tiltalte senest i helgen, skriver Bergens Tidene.


- En person som ham burde selvfølgelig ikke svare på telefoner fra folk i livskrise. Jeg har sendt tiltalene til Kirkens SOS, sier jentas bistandsadvokat Einar Drægebø til Dagbladet.no.

De to møttes i 2001, og jenta gjorde det slutt året etter.

- Det gikk helt fint til jeg fikk ny kjæreste i begynnelsen av 2004. Da klikket det helt for ham, forklarte 19-åringen i retten.

Jenta har nå store psykiske problemer etter trakasseringen, og går til psykolog.

Møtte ikke i retten

Psykologen hennes, Borghild Bø ved Senter for krisepsykologi, er oppgitt over at en person med hans historie kan ha en posisjon der han skal hjelpe mennesker i krise.

- Jeg tror ikke han har den rette stabiliteten, innsikten eller holdningen til å utføre den type arbeid. Det er ikke forsvarlig å ha ham i en slik stilling, sier jentas psykolog, Borghild Bø ved senter for krisepsykologi i Bergen til BT.

Mannen ble første gang tiltalt i november 2004. I 2005 forelå en tilleggstiltale. Begge er offentlige dokumenter.

- Saken skulle vært avviklet i juni i fjor, men ble utsatt fordi det var umulig å få tak i tiltalte, forteller Drægebø til Dagbladet.no

Han mener at Kirkens SOS i prinsippet kunne ha funnet ut at mannen var tiltalt, siden dette er offentlige dokumenter, men at han forstår at frivillige ikke kontrolleres.

- Jeg klandrer ingen, jeg bare konstaterer at det er slik. Jeg forstår at det ikke er noe vandelskrav til frivillige, sier Dregæbø.

Tiltalte opplyste selv i retten at han hadde jobbet som frivillig.

KRISETELEFON: Mannen (38) jobbet som frivillig samtidig som han var sex-tiltalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!