Sex-tiltalt prest nekter straffeskyld

VOLDA (Dagbladet.no): Den 43-år gamle Sunnmørs-presten som er tiltalt for sexmisbruk av tre barn og en kvinne han drev sjelesorg for, erklærte seg ikke skyldig på de sju punktene i tiltalen da saken mot ham startet i Søre Sunnmøre herredsrett i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen risikerer lovens strengeste straff dersom han blir funnet skyldig i den alvorlig tiltalen. Mannens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, hevder at beskyldningene mot sin klient er overdimensjonerte.

Et enormt pressekorps møtte opp da rettssaken tok til i dag. Aldri tidligere skal en prest i Den norske kirke ha fått en så alvorlig tiltale rettet mot seg.

- Ikke skyldig, ærede rett, svarte tiltalte etter å ha fått lest opp tiltalen.

Statsadvokat Haakon Meyer har bedt om at rettssaken går for lukkede dører, og rettens administrator Ingolv Joa skal i formiddag ta stilling til dette.

Spørsmål om lukkede dører støttes også av de fornærmedes tre bistandsadvokater. Advokat Staff mener saken bør tåle offentlighetens lys, ettersom tiltalte hevder han er helt uskyldig.

- Jeg ønsker helst at dørene i retten er åpne, men det viktigste i denne saken er at helsen til de fornærmede ivaretas. De har vært gjennom enorme påkjenninger i forkant av denne saken, sier statsadvokat Meyer.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken