Sex-tiltalte sex-misbrukt

TRONDHEIM (Dagbladet): Den i dag 16 år gamle jenta skal ha blitt sex-misbrukt av sin egen mor, stefar og onkel. Nå kommer det fram at alle tre på tiltalebenken selv er blitt sex-misbrukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den rystende familietragedien rulles opp bak lukkede dører i Namdal herredsrett, der en 39 år gammel kvinne og to brødre på 51 og 54 år sitter på tiltalebenken.

Det er de i retten fremlagte psykiatri-rapporter, som avslører at samtlige tiltalte selv er blitt sex-misbrukt i barndommen.

Overlege Eystein Stordal, konkluderer med at alle er strafferettslig tilregnelige.
En psykolograpport, utarbeidet av psykolog Arne Johan Sverdrup, konkluderer med at jenta må ha vært utsatt for grove og gjentatte seksuelle overgrep.

Rapporten slår fast at både mor og stefar er uskikket til å ha den daglige omsorg for de fem barna, som i dag er anbragt i fosterhjem.

Rettsforhandlingene ble avsluttet i går, da aktor Jan H. Dahle la ned påstand om at stefaren må dømmes til tre års ubetinget fengsel. For onkelen og mora var påstanden henholdsvis ett år og sju måneders ubetinget fengsel.

Dom faller i løpet av neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer