Sex-turister drar til nye land

Kaotiske Kambodsja sliter med en stadig voksende barnesexindustri. Etter mye oppmerksomhet ser Redd Barna tendenser til at sexmafiaen i Asia er på flyttefot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 prosent av de 17 000 prostituerte i Kambodsja er barn, skriver Vårt Land i dag. Ifølge Redd Barna i Kambodsja har det skjedd en opprustning av barnesexindustrien i landet fordi oppmerksomheten rundt denne geskjeften er blitt for stor i land som Thailand og Filippinene.

  Kambodsja er et land i stor kaos og kriminaliteten blomstrer. Gatebarna i Kambodsja er et lett bytte for sexmafiaen, i et land der krig har gjort 200 000 barn foreldreløse. Andre land i Asia som Thailand og Filippinene har blitt bedre med å håndheve loven i forhold til barneprostitusjon, men i Kambodsja har utviklingen gått den motsatte veien.

  Økningen i antall sex-turister skyldes hovedsakelig sterk økning i chartertrafikken fra naboland i området. Foreløpig er det få europeiske sex-turister som drar til Kambodsja. Redd Barna frykter at det bare er et spørsmål om tid før det kommer flere fra Europa hvis ikke tiltak settes i verk for å motvirke trenden.