Sex viktigere enn kos for jenter

Samleiet er viktigere for unge kvinner enn for unge menn. Gutta er mer opptatt av kyss, klapp og klem enn jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny norsk undersøkelse om seksuallivet til unge voksne avslører at samleiet er viktigere for kvinner enn for menn. Kyss, kos, klem og kjærtegn er viktigere for menn enn for kvinner, skriver Aftenposten.

- Dette er overraskende og helt nytt. Det er vanskelig å si hvorfor det er slik, men det kan tenkes at kvinnen har større evne til å nyttiggjøre seg hele spekteret av følelser og aktiviteter, sier sosiologiprofessor i Willy Pedersen som er ansvarlig for undersøkelsen der 2.700 unge kvinner og menn ble fulgt i sju år fra de var tenåringer til langt inn i 20-årene.

84 prosent av kvinnene og 74 prosent av mennene opplyste at de var «tilfredse» eller «svært tilfredse» med sexlivet. Mindretallet, 10-15 prosent, var «klart» eller «noe» utilfredse med seksuallivet. Mest fornøyde var unge kvinner og menn som har hatt flere partnere. De som er seksuelt aktive, men uten fast partner, er minst tilfredse. 51 prosent av kvinnene oppga at sexlivet ikke kunne bli bedre, mot 47 prosent av mennene.

17,8 prosent av dem som deltok i undersøkelsen hadde ikke hatt en sexpartner i løpet av det siste året og ble ikke spurt om seksuell tilfredshet.

Studien avdekker også at forskjellene mellom unge kvinner og unge menns seksualliv har økt. Jentene debuterer først, får kjæreste tidligere og blir samboere før sine jevnaldrende menn.

- Jentene har endret seg mye på disse feltene de siste ti årene. Det som er bekymringsfullt, er unge menns utvikling. Litt satt på spissen kan vi si at de sitter igjen alene på gutterommet og onanerer mens de unge kvinnene går ut i verden og lever ut sin nye, frigjorte seksualitet, sier Pedersen.

(NTB)