Sexanklagede Secret Service-agenter sier opp

Etter avsløringer om at de skal ha kjøpt sex av prostituerte.

TONER NED: USAs president Barack Obama går til bilen, omringet av Secret Service agenter. Bildet er fra 18 april i år, og agentene på bildet er tilfeldige. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix
TONER NED: USAs president Barack Obama går til bilen, omringet av Secret Service agenter. Bildet er fra 18 april i år, og agentene på bildet er tilfeldige. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det angivelige sexkjøpet fant sted i Cartagena i Colombia, der Secret Service var på plass med et stort antall agenter i forkant av at president Barack Obama skulle besøke byen.

21 prostituerte Det amerikanske forsvaret hadde også sendt personell til byen, og hele 21 prostituerte skal ha blitt tatt med til hotellet der amerikanerne bodde under oppholdet.

Seks agenter har fra før forlatt Secret Service, som følge av anklagene om sexkjøp.

Fem andre er permittert mens saken etterforskes, og to av disse har nå levert sine avskjedssøknader. En agent har mistet sikkerhetsklareringen, mens de to andre er renvasket for anklagene, opplyser Secret Service.

Tone ned President Barack Obama forsøkte tirsdag å tone ned omfanget av skandalen og var full av ros for agentene som blant annet har ansvaret for hans egen sikkerhet.

- 99,9 prosent av Secret Service-agentene risikerer livet og gjør en enestående jobb. Disse karene er utrolige. De beskytter meg, de beskytter Michelle, de beskytter jentene våre og de beskytter tjenestemennene våre verden over, sier Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer