Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexanklager mot fransk eksminister

- Hadde orgie med gutter i Marokko, hevder politikerkollega. Marokko starter etterforskning.

MED ANKLAGER PÅ TV:  Den tidligere utdanningsministeren Luc Ferrys uttalelser på tv har ført til at det nå startes etterforskning av en annen tidligere minister. Foto:  AFP PHOTO BERTRAND LANGLOISAFP PHOTO / MADELEINE PRADEL/Scanpix
MED ANKLAGER PÅ TV: Den tidligere utdanningsministeren Luc Ferrys uttalelser på tv har ført til at det nå startes etterforskning av en annen tidligere minister. Foto: AFP PHOTO BERTRAND LANGLOISAFP PHOTO / MADELEINE PRADEL/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere utdanningsministeren og filosofen Luc Ferry ville egentlig få fram hvor bra det var at Frankrike hadde lover som hindret media i å viderebringe sex-rykter.

I stedet har uttalelsene hans ført til at det er startet etterforskning av en tidligere minister i både Frankrike og Marokko, ifølge BBC News.

På direktesendt TV den 31. mai, fortalte han at han hadde kilder helt opp til statsministernivå på at en annen tidligere fransk minister var blitt pågrepet for sex med mindreårige. 

Orgie - Den tidligere ministeren ble tatt i Marokko i en orgie med unge gutter, hevdet han i et program på Canal-Plus TV. Hvilken politiker det var snakk om vil han ikke si.

Ryktet var godt kjent, men hadde aldri blitt brakt videre fordi eksministeren var beskyttet av loven, ifølge Ferry, noe han mente var bra. Eksministerens uttalelser har vekt sterke reaksjoner i Frankrike
  
Om han hadde visste med sikkerhet at mindreårige barn var blitt misbrukt var han pliktig å rapportere dette. Hvis ikke kan han ha gjort seg skyldig i lovbrudd.    

Etterforskning Som følge av ministerens uttalelser, har politiet i Frankrike startet forundersøkelser av saken. Luc Ferry ble tatt inn til avhør på fredag.  
Nå melder BBC at også Marocco starter etterforskning av de angivelige overgrepene. 

Dette er den andre sex-skandalen som er kommet fram som følge av debatten i kjølvannet av pågripelsen av IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn i New York 14. mai. 

En konservativ minister, George Tron har trukket seg som minister etter beskyldninger om seksuell trakassering av en kvinnelig ansatt.  
Både Strass-Kahn og George Tron nekter for beskyldningene.