Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexanklaget fransk politiker pågrepet

Anklages mot overgrep mot to kvinner.

ANKLAGET FOR OVERGREP: Tidligere statssekretær George Tron. Foto: THIBAULT CAMUS / AP / SCANPIX
ANKLAGET FOR OVERGREP: Tidligere statssekretær George Tron. Foto: THIBAULT CAMUS / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi pågrep mandag politikeren George Tron, som anklages for seksuelle overgrep mot to kvinner.

Tron var statssekretær i statsminister François Baroins regjering, men trakk seg i slutten av mai etter at to kvinner anklaget ham for overgrep.

Overgrepene skal ha skjedd i rådhuset i Dreveil, like utenfor Paris, der Tron er borgermester. Begge kvinnene var kommuneansatte.

- Tron ble satt i varetekt mandag klokken 14 av politiet i Versailles, opplyser en kilde hos statsadvokaten i Evry, sør for den franske hovedstaden.

Trons forsvarer Olivier Schnerb bekrefter at politikeren er i politiets varetekt.

- Han sitter i avhør nå, sier Schnerb.

Anklagene mot Georges Tron dukket opp i kjølvannet av pågripelsen av den franske lederen for Det internasjonale pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, som skal ha forgrepet seg på en stuepike på et hotell i New York.

Tron selv har avvist anklagene og beskylder personer knyttet til det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal Front for å ha satt i gang en svertekampanje.

Den ene av kvinnene som står bak anklagene fikk ifølge Tron sparken for underslag, mens den andre skal ha mistet jobben på grunn av «uanstendig oppførsel».

(NTB)