Sexanmeldelse mot politisjef henlagt

Statsadvokaten har henlagt anmeldelsen mot en høyt betrodd politisjef ved et politidistrikt på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen (34) som anmeldte politisjefen for seksuell trakassering, trusler og utukt, opplever henleggelsen som urettferdig, Hun vil kjempe videre med saken. Kvinnen jobbet som kontormedarbeider ved politidistriktet, og var i en periode direkte underlagt politisjefen hun senere anmeldte.

Dagbladet avslørte 4. mars at Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) ikke hadde begynt å etterforske anmeldelsen mot politisjefen, selv om det hadde gått over 100 dager siden den ble levert inn. Først da saken ble kjent gjennom Dagbladet, innkalte Sefo kvinnen umiddelbart til avhør.

Sefo kritisert

Riksadvokat Tor-Aksel Busch kritiserte lederen i Sefos 2. organ i Oslo, Trond Mangseth. Busch mente Mangseth burde reagert raskere i saken.

Nå har statsadvokaten henlagt saken. Dette har gått hardt inn på kvinnen.

- Nå vil jeg gjerne vite hva grunnen til henleggelsen er. Det må jo være en grunn, men den har jeg ikke fått vite. Nå prøver jeg sammen med min advokat å finne ut hvordan vi skal gripe saken an videre, sier hun. Ifølge advokat John Christian Elden har kvinnen påklaget henleggelsen til Riksadvokaten.

- Først ble ikke anmeldelsen tatt alvorlig i over tre måneder, så tar det bare noen uker før den blir henlagt. Flere viktige vitner jeg har informert Sefo om, har ikke blitt avhørt, sier hun.

Sefo-leder og herredsrettsdommer Trond Mangseth bekrefter at kvinnen har opplyst om to vitner som ikke har blitt avhørt.

- Vi har avhørt anmelderen, og hatt et langt avhør med den anmeldte. I tillegg har vi avhørt 3 - 4 vitner som ble oppgitt i anmeldelsen. Vi har vurdert andre vitner som unødvendige for etterforskningen, sier Mangseth.

Intet grunnlag

Det lykkes ikke Dagbladet å komme i kontakt med politisjefen i går kveld.

- Vi tar henleggelsen til etterretning. Avhørene har vist at det overhode ikke finnes grunnlag for anmeldelsens innhold, sier politisjefens advokat, Else Bugge Fougner.