Sexblogg for retten

Forsiktig med hva, og ikke minst hvem, du blogger om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En amerikansk dommer fastslo onsdag at rettssaken mot Jessica Cutler, forfatter av bloggen Washingtonienne, kan gjennomføres, melder CNN.


Cutler er saksøkt av en kollega hun hadde et seksuelt forhold til, etter at hun la ut intime detaljer om forholdet deres på bloggen sin. Kollegaens navn er Robert Steinbuch, og Cutler brukte initialene RS når hun skrev om forholdet.

Begge jobbet for en senator i Washington i 2004 da bloggen ble skrevet, og saken har fått stor oppmerksomhet i USA, ikke minst fordi det dreier seg om beskrivelser fra det innflytelsesrike politiske miljøet på Capitol Hill.

- Han har fin rompe

«For å besvare spørsmålet, nei, jeg og RS lå ikke med hverandre. (Det er min friuke, om du skjønner)

MEN ...

RS ser ut akkurat som George Clooney når han tar av seg brillene. Jeg mener det.

Han har fin rompe.

Antall utløsninger: 2

Han liker både og gi og få ris.»

Slik beskriver hun første gang de to hadde sex med hverandre, og Steinbuch har saksøkt henne for å krenke privatlivets fred.

- Bloggen beskriver i grafisk detalj det intime og romantiske forholdet, heter det i søksmålet.

Foreldet

Advokatene kranglet under høringen om søksmålet ble levert inn for sent. Nesten alt materialet på bloggen ble publisert mer enn et år før Steinbuch leverte sitt søksmål.

For eksempel er sitatet over fra 6. mai 2004, mens søksmålet ble levert inn først 18. mai 2005.

Likevel ble det bestemt i høringen denne uken at saken kan fortsette til retten.

Men dommer Paul Friedmann fastslår samtidig prinsippet om at Steinbuck har ett år på seg, fra materialet ble postet på internet, til han leverer inn et søksmål.

Intimt - for alle

Mange norske bloggere skriver om egne seksuelle forhold til andre, men ingen har prøvd de prinsipielle juridiske problemstillingene hvis noen kan gjenkjennens i en norsk rettssal.

Ennå.

Er det grenser for hva man kan blogge om?

BLE SKANDALE: I bloggen til Jessica Cutler, «Washingtonienne», utleverte hun intime detaljer om kollegene i Washington. Nå må hun møte i retten.
BLE BOK: Kontroversene rundt bloggen ble bok: «The Washingtonienne. A novel».