Slår alarm:

Sexbytte-trend bekymrer: Frykter store mørketall

Den siste tida har det blitt vanlig å selge seksuelle tjenester til bytte mot tobakk og alkohol.

YNGRE: Alderen på overgripere og ofre har stupt. Nå velger barn helt ned i 13-årsalderen å selge seksuelle tjenester, ifølge politiet. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB
YNGRE: Alderen på overgripere og ofre har stupt. Nå velger barn helt ned i 13-årsalderen å selge seksuelle tjenester, ifølge politiet. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag gikk politiet i Agder ut med info om en urovekkende trend som har oppstått blant unge.

Den siste tida har politiet og overgrepsmottaket lagt merke til en ny og skremmende utvikling, der unge tenåringer selger seksuelle tjenester i bytte mot alkohol, tobakk og liknende.

Høye mørketall

Etter at Benedicte Severinsen ved Overgrepsmottaket i Agder - og leder seksjon for grov vold og seksuelle overgrep ved Agder politidistrikt, Kenneth Rafaelsen - uttalte seg om saken, har mistanken om liknende tilfeller vokst.

- Det skaper selvsagt bekymring, og vi frykter store mørketall. Vi mistenker at det bare er en brøkdel som tar kontakt etter at de har blitt utsatt for overgrep, sier Unni Johanne Andersen ved Helgeland overgrepsmottak.

Dagbladet har vært i kontakt med andre overgrepsmottak i landet som ikke har rapportert noen liknende trend, men administrasjonsansvarlig ved overgrepsmottaket i Alta, Irene Storberg, kan fortelle at de har lagt merke til at alderen hos de utsatte synker.

- De som blir utsatt for overgrep kan være i alle aldre, men den siste tida har ofrene vært så unge som 14-årsalderen. Som oftest så er overgriper og offer bekjente, noe som gjør at de ofte kan være jevnaldrende, forteller Storberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer