Sexdebuterer som 18-åringer

Hvis du har sex 96 ganger i året, og har hatt 8,2 forskjellige partnere, er du et gjennomsnittsmenneske. Det viser en stor spørreundersøkelse om sex som ble offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kom den store sexundersøkelsen, 2000 Durex Global Sex Survey. 9000 kvinner og 9000 menn mellom 16 og 55 år fra 27 forskjellige land er intervjuet om sine sexvaner.

Her er hovedpunktene:

Sex-opplæring

25 prosent har lært om sex fra vennene sine. Menn er flinkere til å snakke sammen om sex. 30 prosent av mennene ber kompiser om råd, mens 20 prosent av kvinnene snakker med venninner. 15 prosent lærte om sex på skolen, mens 12 prosent fikk sexopplæring av mora si. 16 prosent tyr til bøker eller blader for å lære om sex. Fem prosent har gått til sexeksperter for å lære.

Debutalder

Gjennomsnittsalderen for å debutere seksuelt er 18.1 år, men varierer sterkt fra land til land. Menn debuterer tidligere, og er i snitt 17,5 år, mens kvinnene er 18,6 år. Debutalderen har gått nedover. Ungdommer mellom 16 og 20 år debutert seksuelt da de var 16. De som er mellom 25 og 34 år debuterte da de var 18. Kvinner og menn over 45 år debuterte da de var 18,9 år.

Men 19 prosent av alle seksuelt aktive voksne sier de var under 16 da de hadde sex første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer