Kommuneledelsen var klar over dommen da mannen ble ansatt, skriver Agderposten.
Mannen arbeidet tidligere med barnevern, men sluttet da utuktssaken kom opp for retten. Overgrepene mannen er dømt for skjedde for 10 år siden.
Nye regler tilsier at mannen, som er sosionom, neppe kunne tatt den utdannelsen i dag, men det finnes ingen regler som tilsier at landets kommuner ikke har lov til å ansette sexdømte innen sosialtjenesten. Personer som er domfelt for overgrep, har imidlertid ikke lov til å arbeide med barnevern.
Helse- og sosialdirektoratet vurderer imidlertid om de skal innføre regler om politiattest før ansettelse ved et sosialkontor.
Offeret, som i dag er voksen, reagerer kraftig på at gjerningsmannen sitter bak skranken og behandler sosialsaker ved kontoret hun selv kan komme til å måtte bruke. Hun har inngått en avtale med sosialkontoret om at gjerningsmannen ikke skal behandle hennes saker dersom hun trenger hjelp. Hun er likevel bekymret for andre sexofre, som ikke vet at sakene deres er til behandling hos en som selv har forgrepet seg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger