Sexdømt ansatt på sosialkontor

En mann som i januar i år ble dømt for sexovergrep mot ei mindreårig jente, ble en måned senere ansatt som kurator ved et sosialkontor i Aust-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommuneledelsen var klar over dommen da mannen ble ansatt, skriver Agderposten.

Mannen arbeidet tidligere med barnevern, men sluttet da utuktssaken kom opp for retten. Overgrepene mannen er dømt for skjedde for 10 år siden.

Nye regler tilsier at mannen, som er sosionom, neppe kunne tatt den utdannelsen i dag, men det finnes ingen regler som tilsier at landets kommuner ikke har lov til å ansette sexdømte innen sosialtjenesten. Personer som er domfelt for overgrep, har imidlertid ikke lov til å arbeide med barnevern.

Helse- og sosialdirektoratet vurderer imidlertid om de skal innføre regler om politiattest før ansettelse ved et sosialkontor.

Offeret, som i dag er voksen, reagerer kraftig på at gjerningsmannen sitter bak skranken og behandler sosialsaker ved kontoret hun selv kan komme til å måtte bruke. Hun har inngått en avtale med sosialkontoret om at gjerningsmannen ikke skal behandle hennes saker dersom hun trenger hjelp. Hun er likevel bekymret for andre sexofre, som ikke vet at sakene deres er til behandling hos en som selv har forgrepet seg.

- Tanken på at han skal kunne jobbe med mennesker som selv har vært utsatt for overgrep, er mildt sagt urovekkende, sier kvinnen.

(NTB)