Sexdømt innkalt som dommer

Den 47 år gamle mannen er dømt sju ganger for blotting, seksuell atferd og omgang med mindreårige. Likevel er han innkalt som meddommer i en straffesak for Oslo byrett. - Jeg skulle gjerne møtt, men må sone en dom, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skulle gjerne stilt, men når saken kommer opp sitter jeg i fengsel og soner en ny dom, sier han.

47-åringen sier det er med tungt hjerte han må si fra seg jobben som meddommer. - Det hadde vært moro å prøve seg, men det hadde vel ikke vært helt riktig? spør han.

Dømt siden 1980

Mannen ble første gang domfelt i 1980. Den siste dommen fikk han nå i år. Det var for utuktig atferd mot mindreårige.

- Jeg ser på det hele som komisk. Jeg skulle ikke vært trukket ut i det hele tatt som meddommer, ikke med mitt rulleblad, sier han.

Oslo byrett opplyser at alle meddommere regelmessige sjekkes av politiet og at det ikke skal forekomme at en nylig domfelt skal kunne sitte i retten og felle dom.

I henhold til domstolloven skal man minst ha plettfri vandel de siste fem åra for å kunne være meddommer.

Idømt sikring

47-åringen vet ikke hva slags sak han er trukket ut til å være dommer i, men ved nærmere sjekk viser det seg å være vold mot offentlig tjenestemann. Selv er han utelukkende domfelt i sexsaker. Siste gang var i fjor. Sikringsdommen er han akkurat ferdig med å sone.

- Men i begynnelsen av mai skal jeg inn og sone 30 nye dager, sier 47-åringen.

- Jeg har nå søkt og fått hjelp hos psykolog Thore Langfeldt. Jeg håper det vil fungere positivt for meg, sier 47-åringen.