Sexdømt jobbet for barnevernet

SKIEN (Dagbladet): 49-åringen misbrukte sin stedatter seksuelt gjennom flere år. Selv etter at saken ble avslørt jobbet han for barnevernet i Vestfold. Nå er han i Agder lagmannsrett dømt til halvannet års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ante ikke at han var under politietterforskning, mistenkt for seksuelle overgrep. Da vi ble kjent med saken etter at dommen falt, sikret vi oss slik at han ikke fikk arbeide med ungdom, sier lederen for kollektivet til Dagbladet.

Ledelsen for tiltaket og barnevernet i Vestfold fylkeskommune fikk sjokk da de ble kjent med at 49-åringen hadde misbrukt sin stedatter.

Flere ungdommer som er til behandling ved slike kollektiver er ofte selv blitt seksuelt misbrukt i barndommen.

Løsmedarbeider

49-åringen arbeidet som løsmedarbeider ved kollektivet og ble lønnet av Vestfold fylkeskommune. Han eier stedet der ungdommene ble satt under behandling, og skulle som gardbruker være med på å aktivisere klientene.

Selv om 49-åringen fikk lønn som aktivitetsleder, benekter ledelsen ved kollektivet at han hadde terapioppgaver overfor barna.

- Han gjorde for det meste håndverksmessige oppgaver, sier kollektivlederen.

Vil vekk

- Denne saken er svært uheldig. Det er en belastning for alle når det blir kjent hva 49-åringen er dømt for - selv om det aldri har vært noen reell fare for at noe skulle skje med våre klienter, sier lederen for kollektivet.

Nå ser barnevernet seg om etter nye lokaler for en gruppe hardt belastede ungdommer. Det er ingen klienter i huset som 49-åringen leier ut til Vestfold fylkeskommune for 7500 kroner i måneden.

Fengsel

Gardbrukeren er nå dømt i Agder lagmannsrett til halvannet års fengsel for seksuelt misbruk av sin stedatter, som knapt er i skolepliktig alder. Hun ble også tilkjent en erstatning på 100000 kroner.

Det grove sexmisbruket skjedde på garden der barnevernet leide lokaler for å hjelpe vanskeligstilt ungdom.

- Burde politiet varslet om etterforskningen mot mannen?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier lederen for kollektivet til Dagbladet.