Sexdømt krever erstatning

Offeret (13) fikk 95 000 kroner. Gjerningsmannen krever 130 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 17-årige svensken ble i tingretten dømt for grov voldtekt, men i ankesaken ble det gjort om til seksuell utnytting og utnytting av en mindreårig. Han slipper derfor fengsel, men krever nå erstatning for de fire månedene i varetekt.

- Ekstremt sykt. Han skal ikke ha en krone. Jeg er så sint at jeg skjelver, sier faren til den 13-årige jenta som ble skjenket full og utnyttet seksuelt av flere menn.

230 000 for tida i fengsel

Det var i august i fjor at jenta ble med 17-åringen til en leilighet i Motala ved innsjøen Vättern, skriver Expressen. Den mindreårige jenta fikk sprit og ble etterpå utnyttet seksuelt. Tingretten dømte en 17-åring og en 30-åring for grov voldtekt, mens to menn på 27 og 23 år ble dømt for medvirkning.

Lagmannsretten kom derimot fram til at det ikke kunne bevises at 13-åringen ble skjenket mot sin vilje. 17-åringen fikk dermed omgjort fengselsstraffen til en måned på ungdomsanstalt. De to frikjente medvirkerne har fått 230 000 kroner og 92 000 kroner i erstatning for tida i fengsel.

Går til psykolog

13-åringen fikk 95 000 svenske kroner i erstatning og sliter fortsatt med saken.

- Nå rives sårene opp igjen. Datteren min kan ikke engang reise bort fordi hun må til psykologen hver uke, sier faren i et intervju med Expressen.

17-åringen er tiltalt for å ha brutt besøksforbudet mot jenta siden han skal ha kontaktet henne per telefon.