Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexdømt lærer får fortsette

En lærer i barneskolen, som har tilstått telefonsex med to ti-årige jenter, kan gå tilbake til jobben etter en dom i Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplands-læreren ble suspendert fra jobben for to år siden. I dommen er det lagt vekt på at rektor ønsker mannen tilbake til skolen.

1. august trer en ny undervisningslov i kraft: Personer som er dømt for sexovergrep mot barn kan ikke ansettes i grunnskolen. Loven ekskluderer imidlertid ikke lærere som får en pedofilidom, og jobber i barne- og ungdomskolen.

Læreren ringte opp to tilfeldige jenter etter skoletid - og utga seg for å være fra helsetjenesten. Han fikk barna til å utføre seksuelle handlinger med seg sjøl, etter hans instrukser.

Ifølge dommen skjedde overgrepene i en periode da mannen var inne i en personlig krise - og han var beruset.

- Det er uten videre klart at det er et meget viktig hensyn å ivareta det krav foreldre må kunne stille til læreres moralske vandel. Lærerens handlinger har utvilsomt brakt skår i dette tillitsforholdet, skriver dommerne.

Straffen på 120 dagers betinget fengsel ble opprettholdt fra forhørsretten og lagmannsretten.