Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexdømt NRK-mann tapte igjen

TRONDHEIM (Dagbladet): En NRK-kjendis som hevder han er uskyldig dømt for sexovergrep mot to mindreårige gutter, er nektet å få skyldspørsmålet prøvd på nytt for lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette har kjæremålsutvalget i Frostating lagmannsrett nå bestemt, etter at journalisten i Trondheim byrett ble dømt til ubetinget fengsel i 16 måneder.

Kjennelsen er et skikkelig nederlag for 46-åringen. Han har fullstendig tapt kampen om sin troverdighet målt mot ofrenes. Skyldspørsmålet er dermed endelig avgjort i denne oppsiktsvekkende sexsaken.
NRK-journalistens forsvarer, advokat Christian Wiig, sier til Dagbladet at klienten hadde anket prinsipalt over skyldspørsmålet - og subsidiært over lovanvendelse og straffeutmåling.

- Nå får vi bare prøvd skyldspørsmålet på nytt i lagmannsretten, sier Wiig. Saken er berammet til 19. desember.

Ifølge dommen i byretten hadde NRK-journalisten utnyttet et vennskaps- og avhengighetsforhold, og han har foretatt overgrep i forbindelse med jobboppdrag for NRK.
I tillegg ble han funnet skyldig i å ha utnyttet sin stilling den gang han var lærer - for å skaffe seg guttesex.

I byretten ble NRK-mannen også dømt til å betale en erstatning på hele 300000 kroner i tillegg til en oppreisning på 25000 kroner til et av ofrene.

Etter at tiltalen ble reist mot NRK-mannen, dukket det opp flere anklager mot ham for overgrep mot gutter.
Men etter det Dagbladet får opplyst, er ikke tiltalen mot 46-åringen utvidet etter at ny etterforskning er gjennomført.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!