Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexdømt prest slått ned

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den sexdømte presten (57) ble slått ned på åpen gate i Kristiansand. Overfallet var ren hevn for overgrep mot ei 14 år gammel jente i 1995. - Jeg så rødt da han hysjet på meg og ikke ville snakke om overgrepene, sier 17-åringen som angrep firebarnsfaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter oppsøkte den forslåtte ekspresten legevakta med hjernerystelse, skader i albuen og mulige knekte ribbein.

  Politiavdelingssjef Yngvar Michal Arnli ved Vågsbygd politistasjon bekrefter at man seint forrige fredag fikk melding om overfallet som skjedde da 57-åringen ble gjenkjent ved Voie grendehus.

  - Forholdet er ikke anmeldt. Uten påtalebegjæring kan ikke politiet forfølge saken fordi det ikke gjelder noen alvorlig legemsbeskadigelse, sier Arnli.

Hevnet overgrep

Det hersker ingen tvil om at det var hevn over prestens overgrep mot en mindreårig konfirmantjente våren 1995 som utløste angrepet.

  17-åringen som slo og sparket er tidligere sambygding av presten. Unggutten ble indirekte berørt da prestens sexovergrep og en annen sedelighetssak rystet det lille bygdesamfunnet.

  Soknepresten innrømmet sine gjerninger og ble i september 1995 dømt til 60 dagers betinget fengsel, bot og 20  000 kroner i erstatning til jenta.

  I januar 1996 nektet departementet å godta at mannen skulle beholde embetet og forlangte at han søkte avskjed. For halvannet år siden flyttet han og familien fra prestegjeldet.

Ba om forklaring

Informerte kilder sier til Dagbladet at 17-åringen forrige helg straks gjenkjente den tidligere soknepresten da han steg av bussen i Kristiansand. 57-åringen var da på vei for å overnatte hos sin datter.

  Det skal ha utviklet seg til munnhuggeri mellom 57-åringen og ungdommen. Blant annet skal 17-åringen ha bedt mannen om en forklaring på hvorfor han hadde forbrutt seg mot konfirmantjenta.

  Presten skal ha bedt 17-åringen dempe seg umiddelbart før han ble angrepet.

  Det er uklart om også tre andre ungdommer deltok i overfallet. Da politiet kom til stedet, ble fire ungdommer tatt hånd om.

Hele Norges coronakart