Sexdømt prest tatt med parykk og helskjegg

I åtte måneder har den sexdømte presten Ola Kåre Bjørneset (46) lekt katt og mus med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble han avslørt av en kvinne i Oslo, enda han bar parykk og hadde anlagt helskjegg.

-  Det var deilig at han endelig ble tatt, sier kvinnen til Dagbladet. Hun så den sexdømte presten på gata fra bilen sin, og ringte politiet. Kort tid seinere kom en patrulje og pågrep den etterlyste rømlingen, forteller kvinnen som sørget for at presten ble tatt.

Den tidligere presten fra Volda på Sunnmøre er dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot egne barn og mot en kvinne han var sjelesørger for.

Saken gikk helt til Høyesterett, som ikke fant noen formildende omstendigheter for Bjørneset og skjerpet straffen med ett år.

Parykk og helskjegg

Han møtte ikke til soning i Bergen fengsel 22. oktober, og politimesteren i Sunnmøre politidistrikt etterlyste ham med navn og bilde. Politiet mente at han befant seg i Norge, og at han ble beskyttet av ei gruppe likesinnede personer. Han har publisert artikler på Internett mens han har vært på rømmen, og har hevdet at politiet «aldri ville ta ham». I går endte katt-og-mus-leken med politiet.

-  Jeg hadde sett ham i området en gang tidligere, og varslet da politiet, men ingenting skjedde. Folk var tvilende til at det var presten jeg hadde sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.