Sexdømt prest tatt med parykk og helskjegg

I åtte måneder har den sexdømte presten Ola Kåre Bjørneset (46) lekt katt og mus med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble han avslørt av en kvinne i Oslo, enda han bar parykk og hadde anlagt helskjegg.

-  Det var deilig at han endelig ble tatt, sier kvinnen til Dagbladet. Hun så den sexdømte presten på gata fra bilen sin, og ringte politiet. Kort tid seinere kom en patrulje og pågrep den etterlyste rømlingen, forteller kvinnen som sørget for at presten ble tatt.

Den tidligere presten fra Volda på Sunnmøre er dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot egne barn og mot en kvinne han var sjelesørger for.

Saken gikk helt til Høyesterett, som ikke fant noen formildende omstendigheter for Bjørneset og skjerpet straffen med ett år.

Parykk og helskjegg

Han møtte ikke til soning i Bergen fengsel 22. oktober, og politimesteren i Sunnmøre politidistrikt etterlyste ham med navn og bilde. Politiet mente at han befant seg i Norge, og at han ble beskyttet av ei gruppe likesinnede personer. Han har publisert artikler på Internett mens han har vært på rømmen, og har hevdet at politiet «aldri ville ta ham». I går endte katt-og-mus-leken med politiet.

-  Jeg hadde sett ham i området en gang tidligere, og varslet da politiet, men ingenting skjedde. Folk var tvilende til at det var presten jeg hadde sett.

Men da jeg så ham igjen i går, ringte jeg til en politimann jeg kjenner med en gang, og fulgte etter mannen i bilen. Etter en kort stund kom patruljen, og pågrep ham med en gang. Han hadde helskjegg, og vi ble fortalt at han bar en parykk. Han hadde i hvert fall tykt hår da jeg så ham.

Karakteristisk fjes

Kvinnen, som er fra Sunnmøre, har fulgt saken, og sett bildene av den sexdømte presten.

-  Jeg var ikke hundre prosent sikker på at det var han, men han har et karakteristisk ansikt, og jeg ville ikke la ham forsvinne dersom jeg hadde rett. Det er en deilig følelse at han endelig er tatt, sier det observante vitnet.

Operasjonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt bekrefter at Bjørneset er bak lås og slå.

TATT: Her ble Ola Kåre Bjørneset (46) tatt etter å ha vært på rømmen i åtte måneder.<P>
FORKLEDD: Slik ser den sexdømte presten Ola Kåre Bjørneset ut. Da han ble pågrepet i går, hadde han parykk og helskjegg.