Sexdømte avslår piller

Menn som er dømt for incest, voldtekt eller andre sedelighetsforbrytelser er tilbudt hormoner som demper sexlysten. Så langt har imidlertid alle takket nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen kan påtvinges den kjemiske behandlingen, og som et resultat av at alle spurte har takket nei, settes det inn en ny offensiv over nyttår, skriver Nationen.

- Det vil fortsatt være like frivillig, men vi må nok ha en mer offensiv tilnærming, sier avdelingsoverlege ved Sør-Trøndelag psykiatriske sykehus på Børset i Trondheim, Egil Bjarnar.

Det er ikke ukjent med rop om kastrering i kjølevannet av de alvorligste sexforbrytelsene. Bjarnar vil ikke kalle metoden kjemisk kastrering.

- Det er et feil begrep i og med at det ikke er snakk om noen varig effekt. Målet er å dempe sexlysten, men effekten opphører så fort man slutter med preparatet, sier overlegen.

Planen var at 10-12 menn skulle vært i gang med behandling i løpet av 2001, men alle takket altså nei.

Bjarnar sier at de vil fortelle de sexdømte at dette ikke bare dreier seg om å dytte preparater i folk, men også om oppfølgende terapi. Han tror også at mange som føler seg uskyldig, takker nei.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer