- Sexfange i 10 år

I over ti år skal den nå 19 år gamle drapssiktede jenta ha blitt seksuelt misbrukt av sin far. Hun skal ha følt seg som en sexfange i eget hjem og skal ikke engang ha våget å betro seg til sin mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Sammen med sin 15 år gamle bror tok hun livet av faren onsdag morgen mens han lå på sykehuset. Politiet i Arendal har foretatt omfattende avhør i saken i den dreptes nærmeste familie og omgangskrets. De siktede barna har tilstått at de tok livet av den 41 år gamle faren som hevn for de påståtte overgrepene hans - og at det var planlagt. Så langt tyder alt på at ingen andre enn de to var involvert i drapet.

Etterforskningsleder, politiadvokat Jan Atle Hansen, vil ikke si når de siktede barna begynte planleggingen. Men ingen andre i familien skal på forhånd ha visst om drapsplanene. Drapet skal ha kommet som et sjokk på ektefellen og de andre barna som var på Aust-Agder sykehus natta som endte så dramatisk onsdag.

- Det er ingen andre mistenkte eller siktede i saken, sier politiadvokat Hansen.

Han vil ikke si mer om motivet for drapet ut over at det ligger en familietragedie bak.

Jerngrep

På informert holdt får Dagbladet opplyst at de påståtte overgrepene skal ha vart helt fram til nylig og skal ha startet allerede mens familien var bosatt i det tidligere Jugoslavia. Faren var medlem av UCK-geriljaen og fikk asyl i Norge i februar i fjor.

Datteren var taus, også da hun kom til Norge. Trusler fra faren skal ha gjort at hun ikke har våget å betro seg til noen i familien. Hennes mor har i politiavhør forklart at hun ikke har visst hva som har skjedd.

Etterforskningen fortsetter med full styrke for å avklare alle forhold i familien. Det er brakt på det rene at fembarnsfaren har holdt familien i et jerngrep bak en tilsynelatende fin fasade.

Tause bevis

Politiet har beslaglagt en rekke dokumenter, notater og filmer hjemme hos den kosovoalbanske familien. - Beslaget er bare registrert og ikke nøye gjennomgått, sier etterforskningsleder Jan Atle Hansen. Han vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at de drapssiktede skal ha bedt politiet søke etter spesielle bevis i hjemmet i Arendal. Forsvarer for den 19-årige jenta, advokat Alice Jervell, avviser ikke at det er tilfelle.

FULL ETTERFORSKNING: Politiet i Arendal fortsetter etterforskningen av den unike drapssaken for fullt i helga. Selv om de to barna på 15 og 19 år har tilstått, er det mange brikker som skal på plass.