Sexforbryter skiftet kjønn - løslates

Mannen ble dømt for voldtekt av en mann og 15 barn, men startet hormonbehandling i fengselet. Slipper ut etter fire år.

KJØNNSSKIFTE: Etter å ha sonet i fengsel, gjennomgår nå Joseph Matthew Smith nå siste del av kjønnsskifteprosessen. Foto: Buena Vista County Jail
KJØNNSSKIFTE: Etter å ha sonet i fengsel, gjennomgår nå Joseph Matthew Smith nå siste del av kjønnsskifteprosessen. Foto: Buena Vista County Jail Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han ble dømt for en rekke sexforbrytelser og ansett som svært farlig. Men nå har både Joseph Matthew Smith og lederen for påtalemakten i Iowa gjort en helomvending - om enn på hver sin måte.

For etter at Smith gikk ut og fortalte at han nå identifiserer seg selv som kvinne, ikke lenger mann, har påtalemyndigheten besluttet at det ikke foreligger noen gjentakelsesfare hos 23-åringen. Det i en sak helt ulik alle andre som tidligere har blitt behandlet, skriver avisa The Des Moines Register.

- En viktig del av vurderingen

Drøye fire år har gått siden dommen falt for Smith. Der kom det fram at han hadde voldtatt en medstudent og forgrepet seg på femten barn i alderen ett til 13 år.

Allerede to år etter at han startet sin soning bak murene, kom hans ønske om å starte prosessen med å skifte kjønn.

Siden oktober 2017 har han vært under hormonbehandling. Ifølge rettsdokumenter ble Smith, som også har byttet navn, denne måneden besluttet løslatt. Lynn Hicks er talsperson hos lederen for påtalemakten. Hun sier følgende om avgjørelsen om løslatelse:

- Forbryterens hormonnivå er en viktig del av vurderingen. Vi mener at bevisene ikke samsvarer med at det er noen gjentakelsesfare hos Smith.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer