Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexhandel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisminister Odd Einar Dørum har engasjert seg sterkt i kampen mot internasjonal prostitusjon. Mange av de prostituerte er havnet i yrket mer eller mindre frivillig, men mange er også under tvang av bakmenn, og har liten mulighet til å komme seg ut av situasjonen, selv om de ønsker det. Vi har fått et lite innblikk i denne globaliserte kriminaliteten under rettssaken mot østeuropeiske halliker og bakmenn som har gått for Oslo tingrett nå i høst.
  • 1. januar åpner en nødtelefon til et døgnåpent oppholdssted for utenlandske kvinner som er tvunget til prostitusjon. Her kan de holde seg skjult i inntil 45 dager og tenke igjennom hvordan de skal komme seg ut av uføret de er havnet i. De skal også få råd fra fagfolk, eventuelt med tanke på å reise hjem eller søke asyl i Norge. Internasjonal sexhandel er et økende problem over hele kloden, og det er positivt at regjeringen tar dette på alvor. Det viktigste må være at bakmenn blir tatt og straffedømt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media