Gjenåpning i Danmark:

Sexkaos og urinering: - Uutholdelig

I København opplever beboere at fulle dansker både tisser, bæsjer og har sex i både oppganger og hager på private eiendommer.

FEST: Danmark har gått videre til åttendedelsfinalen i EM. Det er bare en av grunnene for hvorfor danskene fester ute i gatene, noe som fører til at bakgårder og hager ufrivillig blir offentlige urinaler. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP.
FEST: Danmark har gått videre til åttendedelsfinalen i EM. Det er bare en av grunnene for hvorfor danskene fester ute i gatene, noe som fører til at bakgårder og hager ufrivillig blir offentlige urinaler. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP. Vis mer
Publisert

I disse dager kan danskene både nyte de varme sommerkveldene med gjenåpning, EM-fest og studentfeiringer.

Det er derfor mange grunner til at flere nå er ute for å drikke og feste i både parkene og i gatene i hele Danmark.

Det er bare ett problem. I København opplever nå flere beboere at folk både tisser, bæsjer og har sex i både oppganger og hager på private eiendommer, melder det danske mediet DR.

I København sier eiendomsfirmaet Cobblestone at sommerfestene har gått over stokk og stein.

HYLLEST: Håvard Lilleheie hyller Danmark i EM-morgen på Dagbladet TV. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Beboere flytter

- Det er slik at folk både bæsjer og puler i folks hager og oppganger. Og det blir urinert i så store mengder at det likner Roskilde-festivalen, sier den administrerende direktøren i Cobblestone, Rasmus Juul-Nyholm, til DR.

Cobblestone eier en rekke eiendommer langs havna i hovedstaden. Det er et av de mest populære områdene for unge å møtes om sommeren.

Store deler av områdene som Cobblestone eier, har også en rekke store åpne arealer som er tilgjengelige for alle. Det gjør at det ofte blir etterlatt store mengder av knust glass, engangsgriller og annet søppel på områdene, ifølge Juul-Nyholm.

- Vi ser beboere som flytter fra eiendommene fordi det rett og slett blir for uutholdelig. Forestill deg at du bor i en leilighet med åpen bakgård og en liten hage, og så kommer du hver lørdag og søndag ut til at folk har tisset og bæsjet i hagen din, sier han til DR.

Stengte nattklubber

Normalt pleier det å ose av fest i byen gjennom sommeren, men denne gangen er det likevel annerledes.

Nattklubbene i København åpner først 1. september, det er skjenkestopp ved midnatt i tillegg til at landets største festivaler ikke får lov til å arrangeres i år.

Det får flere til å søke til parkene, bryggene og uteplassene for å holde festen i gang.

DR har også snakket med eiendomsfirmaet Newsec, som administrerer eiendom i hele landet. De forteller også at det har vært en økt andel av klager på støy, men de er ikke kjent med at beboere klager på urinering på bygninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer