- Sexkjøpsloven gjorde at det nesten klikket for meg

Politihater, ekstremblogger og selverklært «anti-feminist» Eivind Berge snakker ut om hatet, fengslingen, det ufrivillig sølibatet og livet med kjæresten.

UTE AV SØLIBAT: En periode i det han kaller «ufrivillig sølibat» skal ha vært med på å forme Berges holdninger. Nå har han fått seg kjæreste.
Foto: Benjamin A. Ward
UTE AV SØLIBAT: En periode i det han kaller «ufrivillig sølibat» skal ha vært med på å forme Berges holdninger. Nå har han fått seg kjæreste. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - PST ringte meg og spurte om de hadde noe å frykte fra meg. Jeg svarte nei, sier Eivind Berge, velutdannet blogger og nettdebattant.

Han havnet først i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste da han i fjor høst gikk ut med entusiastisk støtte til Anders Behring Breivik, en mann Berge kalte en «formidabel aktivist» og «en handlingens mann» med et angrep som var «over all forventning».

- Jeg følte at det var fantastisk at feministstaten fikk seg en ekte fiende. Men jeg støtter ikke Breiviks synspunkter eller metoder, bare det som går på antifeminisme. Jeg snakker jo bare om politifolk, ikke om å drepe ungdommer, selvfølgelig, sier han nå til Dagbladet.

Politifolk, ja. For tre uker siden ble Berge pågrepet mens han var ute og jogget, og varetektsfengslet samtidig som etterforskere finkjemmet leiligheten hans for spor etter planlagte attentater og startet en stor kartlegging av nettverket hans.

Håpte på drap Innimellom lange tirader om Norges angrep på menns rettigheter, hadde bergenseren blogget om at han ønsket at menn skulle påføre politiet så store tap at samfunnet måtte gi slipp på bestemte lover. Og om at han i fjor selv hadde vært i ferd med å dra til Torgallmenningen med kniv en lørdagskveld for å drepe en politimann, eller «purkefaen», som han skal ha kalt en norsk tjenestemann som ble drept i en annen sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer