Sexklubb-bildene for retten

TRONDHEIM (Dagbladet): Den delikate striden om sexklubben Club 4s medlemslister og private bilder og filmer havner nå i Trondheim forhørsrett, der den vil bli avgjort av «rockedommer» Tor Langbach.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sitter på flere tusen private bilder av medlemmene i den erotiske klubben. I tillegg er det beslaglagt medlemslister og private filmer.

Mange av medlemmene er redde for at noe av dette svært følsomme materialet skal komme på avveie. Derfor har advokat Øystein Skogrand på klubbens vegne fremmet krav om å få utlevert beslaget, noe politiet har satt seg imot.

Striden skal nå avgjøres av Trondheim forhørsrett, der dommer Tor Langbach har besluttet at partene skal møtes til muntlige forhandlinger. Saken er ennå ikke berammet, men vil trolig komme opp i løpet av kort tid.

Ikke behov

- Etter vår mening har politiet ikke lenger behov for medlemslister, bilder og filmer fra Club 4, fordi saken ikke lenger dreier seg om den erotiske klubbens virksomhet. Det hele har kokt ned til en ren hallikmistanke, sier advokat Øystein Skogrand.

Men politiet ønsker ikke å gi fra seg noe av det omfattende beslaget, gjort i Club 4s egne lokaler.

- Vi vil beholde bildene, fordi enkelte av dem kan være bevis i straffesaken, sier politiinspektør Per Morten Brobakke.

Han forstår ikke at medlemmer av den erotiske klubben er engstelige for at materialet skal komme på avveie.

- Beslaget oppbevares etter instruks og er trygt forvart på politihuset, sier Brobakke.

«Rockedommer»

Dommer Tor Langbach, som skal avgjøre striden om sexklubb-beslaget, har en noe uvanlig bakgrunn. Han var i sin tid en meget dyktig forsvarsadvokat, kjent for å kjempe for de svake i samfunnet. Han har dessuten en fortid som musiker i Russel Bluesband.

For noen år tilbake ble Langbach kjent som «rockedommeren», da han frikjente to medlemmer av den svenske rockegruppa Rednex. De sto tiltalt for å ha strippet og drukket øl på scenen.

På spørsmål om han med sin musikerbakgrunn hadde et bedre grunnlag for å forstå Rednex-medlemmene, sa Langbach den gang til Dagbladet: «Du skal ikke se bort fra at dommeres livsførsel har betydning i enkelte saker.»

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no

HAVNER I RETTEN: Leder for Club 4, Tom Ketil Krogstad, ble i går løslatt fra varetekt. Om kort tid havner den pikante striden i retten.