Sexklubb satser på ideologi

TRONDHEIM (Dagbladet): Den halliksiktede lederen av Club 4, Tom Ketil Krogstad (34), vil gjøre sexklubben om til en ideologisk organisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var Krogstad tilbake i klubblokalene, etter å ha sittet fire uker i varetekt.

Det var her politiet slo til med en større razzia i begynnelsen av april. Nå er lokalet stengt, angivelig for brudd på alkoholloven.

- Det er utrolig deilig å være ute av fengslet. På cella var det dårlig med erotikk, til tross for mange kvinnelige betjenter. De blir litt for brede over rumpa, flirer Krogstad.

Han sitter ved et stort trebord like ved Club 4s speilkledde strippescene. I den andre enden av lokalet er det en bar. Veggene er røde, vinduene tildekket. På den ene veggen henger et maleri av ei lettkledd dame. På bordet står en erotisk trefigur.

- Tida i fengslet var frustrerende, så det var godt å komme ut og treffe kona. Vi hadde det brukbart i natt, kan du si. Det lettet litt på trykket, etter fire uker i varetekt.

«Heksejakt»

Tom Ketil Krogstad er en liten, blidspent, litt tykkfallen mann - med briller på nesa og mer hår på brystet enn på hodet. Han snakker fort og engasjert, vitser og ler, og framstår på ingen måte som en slagen mann.

- Jeg er blitt utsatt for en moralsk heksejakt. Politiet opptrer ikke som juridiske, men moralske voktere i denne saken, sier han.

Club 4 har klaget på politiets stenging av klubben, og på bygningsrådets vedtak om at lokalet må benyttes til boligformål.

Bofellesskap

Hvis de ikke får gjennomslag for klagen, sier Krogstad de vil benytte huset til et bofellesskap for cirka ti leietakere. Sexklubbens aktiviteter blir i så fall flyttet til et annet lokale.

- Vi er i gang med å se på flere muligheter, sier Krogstad.

Han varsler at de kommer til å omorganisere hele Club 4 fra å være et aksjeselskap til å bli en ideologisk organisasjon.

- Vi vil starte en kamp for erotikk, fordomsfrihet og frisinnethet i samfunnet.

Krogstad vil fortsatt være en av lederne i klubben, men han har planer om å overlate presse- og informasjonsansvaret til en kvinne. Dette blant annet for å markere at 45 prosent av klubbens medlemmer er kvinner.

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no