Sexkunder smugfilmet i Trondheim

Politiet tror hensikten er pengeutpressing.

SEXKJØP: Flere sexkunder skal ha blitt filmet i smug i Trondheim, og politiet antar at pengeutpressing ligger bak. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
SEXKJØP: Flere sexkunder skal ha blitt filmet i smug i Trondheim, og politiet antar at pengeutpressing ligger bak. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOISVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn som har kjøpt sex av prostituerte i Trondheim er blitt filmet med skjult kamera. Hensikten er å presse kundene for penger, tror politiet.

Politiet i Trondheim har beslaglagt mellom 40 og 50 filmer av menn som kjøper sex av prostituerte i byen.

- Dette er opptak som vi anser som svært egnet til å brukes til utpressing, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Opptakene ble oppdaget da tre rumenere ble pågrepet og varetektsfengslet for hallikvirksomhet i forrige uke. Filmene starter idet kundene ankommer rommet til de prostituerte, og pågår helt til mennene forlater stedet. Ingen av mennene skal ha visst om filmingen.

Politiet har ulike teorier om årsaken til filmingen. Det kan være at hallikene filmer de prostituerte for å overvåke dem, eller at opptakene blir gjort for at kvinnene skal føle seg trygge. Men teorien politiet heller mot er at opptakene blir brukt til å presse kunder for penger.

- Vi kan selvsagt ikke utelukke noen av teoriene, men for oss virker det som om opptakene er gjort for å presse sexkundene. Det er viktig for oss å komme i kontakt med dem som kan ha blitt utsatt for dette, sier Høyer.

Ifølge politiet har de tre rumenerne drevet hallikvirksomhet i flere byer i Norge.

NTB