-  Sexkurs gir bedre offentlige tjenester

Offentlig ansatte bør få sex- og samlivskurs. Der skal de lære å ha sex utendørs og fortelle hverandre pirrende historier, mener en familieterapeut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marius Sandvik

Hans-Martin Thømt Ruud

Eva Henriette Mohn er familieterapeut og sexolog. Hun mener at ved å ha et godt sexliv og et godt samliv er en mye bedre rustet for arbeidslivet og livet generelt.

-  Da slipper en unna mye av depresjonen og angsten som mange sliter med, sier Mohn.

Hun sier at resepten for et bedre sexliv er å finne på spennende ting sammen.

-   Det trenger ikke nødvendigvis inkludere sexleketøy, men ha for eksempel sex utendørs, eller fortell hverandre pirrende historier, forteller Mohn.

-   Vi anbefaler erotisk litteratur og sexbutikker slik at parene kan utvide sexregisteret og komme ut av det samme kjedelige sexmønsteret, sier hun.

-  Får ned sykefraværet

Trondheim kommune vil i løpet av året tilby samlivskurs til sine ansatte.

-  Samlivssituasjon er viktig i forhold til sykefravær. Blir de ansatte mer fornøyde, gjør de en bedre jobb, og det vil også gi bedre tjenester for publikum, mener Odd Anders With, kommunalråd for KrF i Trondheim.

-  Jeg tok opp dette i en diskusjon om sykefravær i vår, og fikk positiv respons både fra rådmannen og formannskapet.

Både Barn Voksen Senteret i Trondheim, som drives av Eva Mohn, og Nasjonalforening for folkehelse er aktuelle for å holde kursene. Familieterapeut Toril Hepsø lovpriser initiativet til Trondheim kommune.

-  Endelig! Det finnes kurs og videreutvikling på de fleste livsarenaer, så det er på tide at det også i offentlig regi kommer et på samlivsfronten, sier Hepsø.

Individuelt preg

Familieterapeuten mener det likevel kan være et faremoment dersom kurset legger en veldig fastlagt ramme for hva som er et bra samliv og hva som er god sex.

Psykolog Kristin Spitznogle synes det er flott at Trondheim går foran som et godt eksempel når kommunen nå anerkjenner seksualitetens betydning for fysisk og psykisk helse.

-  Det er viktig at de følelsesmessige aspektene blir ivaretatt, og at man ikke blir proppet full av enda mer propaganda om hvordan ha perfekt sex, sier psykologen.

SJEKKER BLODTRYKK: Sykepleier Inger lise Blindheim (24) synes sex og samlivskurs på jobben blir for drøyt.