- Sexmeldinger kunne ødelagt ekteskapet

En bruker av sexbasen Hemmelig.com forteller om skammen, hemmeligholdet og frykten for å bli avslørt. Nå vil han fortelle kona alt.

KJØPTE ALDRI SEX: Men mannen var svært nære ved å møte nettprostituerte gjennom Hemmelig.com. Han er fortsatt redd for å bli avslørt, og vil nå snakke ut med kona si. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KJØPTE ALDRI SEX: Men mannen var svært nære ved å møte nettprostituerte gjennom Hemmelig.com. Han er fortsatt redd for å bli avslørt, og vil nå snakke ut med kona si. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag leste han at hackere truet med å offentliggjøre brukerdatabasen. Han har en god stilling som jurist i offentlig sektor, er gift og veletablert. Etter at Dagbladet i forrige uke avslørte Hemmelig.coms virksomhet, gikk han inn og slettet sin profil på nettstedet. Likevel er han langt ifra trygg. Mannen tør ikke la seg avbilde, ei heller anonymt.

- Jeg ville mistet min vennekrets om det bare forelå en mistanke om at jeg var registrert, sier juristen til Dagbladet.

Han tar sovetabletter for å få sove om natta. En annen bruker, en bekjent av ham, har vært hos legen og fått beroligende tabletter.

- Politiet må få satt en stopper for dette. Det virker som en guttestrek, jeg kan ikke tenke meg at de ser konsekvensene dette har for de som blir hengt ut — i forhold til venner, kjærester og kollegaer, sier juristen.

Redd for ekteskapet Uansett hva du har gjort eller skrevet, gjennomført eller ikke gjennomført, at du er registrert er nok til å kaste mistanke, påpeker Hemmelig.com-brukeren. Han frykter at sexmeldingene kunne ødelagt ekteskapet.

- For min del var jeg redd for at jeg måtte flytte ut før jul. Jeg hadde nok ikke mistet jobben, men bare fått en ripe. Men personlig ville dette vært tragedie, sier mannen til Dagbladet.

- Kjente familien din til at du var registrert på og hadde brukt Hemmelig.com?

- Nei, nei det gjorde ikke.

Problemer hjemme - Hvorfor registrerte du deg?

- Jeg gikk inn fordi det var problemer hjemme. Men jeg har aldri kjøpt sex. Jeg har sendt meldinger, og nesten gjennomført — men jeg har aldri endt opp med å møte noen. Før jeg gjorde mer enn å tekste, satte jeg meg ned og sa til meg selv: Jeg kan ikke gjøre dette. I stedet må jeg være ærlig nok til å si til kona at vi har trøbbel, men at vi må komme gjennom det.

Dermed endte Hemmelig.com-brukeren med å dumpe de nettprostituerte, ikke kona. Likevel må han nå leve med frykten for å bli outet.

Lever med skammen Om politiet får tak i og går igjennom materialet fra Hemmelig.com, og finner hans navn, kontaktinformasjon og korrespondanse i databasen, vil han akseptere et forelegg for sexkjøp selv om han insisterer på at han aldri har kjøpt sex. Verken på Hemmelig.com eller andre steder.

Skammen er for stor til at han tør å nekte og dermed risikere en lengre rettsprosess og at bekjente får vite om sexmeldingene hans.

- Det nytter ikke å nekte. Jeg har ikke noe valg, sier juristen.

- Vil du si det til kona nå?

- Jeg kommer til å si dette til kona, men vil vente til mediestormen er over. Jeg vil vise henne alle meldinger og min brukerprofil. Jeg vil si jeg har vært en tosk.