Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexmeldingssaken svekker ikke Sp på ny måling

Sexmeldingsaken betyr ikke nedgang for Senterpartiet i maimålingen til Nationen og Klassekampen. Likevel får de borgerlige flertall. 

FORNØYD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med at den trakasserende meldingen forgjengeren Liv Signe Navarsete varslet om, ikke har påvirket partiets oppslutning. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FORNØYD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med at den trakasserende meldingen forgjengeren Liv Signe Navarsete varslet om, ikke har påvirket partiets oppslutning. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen gjennomført av Norfakta for de to avisene får Sp en oppslutning på 10,5 prosent (+ 0,1). Partileder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med at den trakasserende meldingen forgjengeren Liv Signe Navarsete varslet om, ikke har påvirket partiets oppslutning.

– Jeg tror folk ser at det er snakk om en eller flere personer sin uetiske handling, ikke Senterpartiet sin partipolitikk, sier Vedum til Nationen.

Høyre størst

Både KrF (-0,2) og Venstre (+0,3) ender på 3.9 prosent på målingen, og dermed under sperregrensen. Likevel ville de borgerlige partiene fortsatt fått 86 mandater på Stortinget, ifølge målingen der Høyre er Norges største parti.

26,7 prosent (+ 0,2) av de spurte ville stemt på statsminister Erna Solbergs (H) parti, mens Fremskrittspartiet faller ned på 15,4 prosent (-2).

Rødt under sperregrensa

Arbeiderpartiet får 24,7 prosents (+1,5) oppslutning.

Partiets oppgang er imidlertid ikke stor nok til å kompensere for at Rødt på ny faller under sperregrensen med en oppslutning på 3,2 prosent (-1,1).

Dermed hadde venstresiden fått til sammen 83 representanter på Stortinget om målingen hadde vært et valgresultat.

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: SV 6,9 (-0,5), MDG 3,0 (-).

Målingen er basert på intervjuer med 1.000 personer den 8. og 9. mai. Feilmarginen for utvalget som helhet er inntil 3,1 prosent. Alle endringer er dermed innenfor feilmarginen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media