-  Sexmisbruk på institusjon

En mannlig sykepleier på et rehabiliteringssenter på Romerike skal ha forgrepet seg på flere kvinnelige pasienter. I morgen setter Statens helsetilsyn i gang full gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mannlige sykepleieren ble umiddelbart suspendert fra stillingen og har sluttet i jobben.

De påståtte overgrepene skal ha funnet sted i løpet av de siste månedene. Det dreier seg foreløpig om fem kvinnelige pasienter som skal ha blitt sexmisbrukt. De fleste av disse har vært innlagt med psykiske lidelser. Pleieren har jobbet på rehabiliteringssenteret i fem år.

Anmeldt tidligere

Etter det Dagbladet erfarer, skal den mannlige pleieren ha blitt politianmeldt for en liknende sak for sju-åtte år siden. Det skal også ha versert en tilsynssak mot ham.

Flere leger ved rehabiliteringssenteret, som ligger på Øvre Romerike, slo alarm etter å ha blitt fortalt om de alvorlige overgrepene av pasienter. Ledelsen ved institusjonen varslet fylkeslegen som igjen har tatt kontakt med Statens helsetilsyn.

-  Jeg ble muntlig orientert om saken for noen dager siden. Denne typen saker ser vi svært alvorlig på, sier fylkeslege Petter Schou i Akershus til Dagbladet.

-  Saken virker troverdig. Flere kilder hadde sammenfallende forklaringer, sier Schou.

Assisterende direktør ved Statens helsetilsyn, Geir Sverre Braut, bekrefter overfor Romerikes Blad at de har fått inn en meget alvorlig sak.

-  Dypt tragisk

-  Dette er en dypt tragisk sak for pasientene og arbeidsmiljøet. Samtidig vil jeg understreke at dette foreløpig bare er påstander. Mannen er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier administrerende direktør ved institusjonen til Romerikes Blad.

Direktøren ser imidlertid ikke bort fra at det kan komme flere tilfeller i løpet av granskingen.

-  Vi skal til bunns i det som har skjedd, sier han.