-  Sexmisbruk på institusjon

En mannlig sykepleier på et rehabiliteringssenter på Romerike skal ha forgrepet seg på flere kvinnelige pasienter. I morgen setter Statens helsetilsyn i gang full gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den mannlige sykepleieren ble umiddelbart suspendert fra stillingen og har sluttet i jobben.

De påståtte overgrepene skal ha funnet sted i løpet av de siste månedene. Det dreier seg foreløpig om fem kvinnelige pasienter som skal ha blitt sexmisbrukt. De fleste av disse har vært innlagt med psykiske lidelser. Pleieren har jobbet på rehabiliteringssenteret i fem år.

Anmeldt tidligere

Etter det Dagbladet erfarer, skal den mannlige pleieren ha blitt politianmeldt for en liknende sak for sju-åtte år siden. Det skal også ha versert en tilsynssak mot ham.

Flere leger ved rehabiliteringssenteret, som ligger på Øvre Romerike, slo alarm etter å ha blitt fortalt om de alvorlige overgrepene av pasienter. Ledelsen ved institusjonen varslet fylkeslegen som igjen har tatt kontakt med Statens helsetilsyn.

-  Jeg ble muntlig orientert om saken for noen dager siden. Denne typen saker ser vi svært alvorlig på, sier fylkeslege Petter Schou i Akershus til Dagbladet.

-  Saken virker troverdig. Flere kilder hadde sammenfallende forklaringer, sier Schou.

Assisterende direktør ved Statens helsetilsyn, Geir Sverre Braut, bekrefter overfor Romerikes Blad at de har fått inn en meget alvorlig sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer