Sexmisbruk under fangebesøk bekreftet

Påtalemyndighetens påstand om at en 16 år gammel gutt ble misbrukt seksuelt da han besøkte sin far i Ila landsfengsel sommeren 2000, ble bekreftet under straffesaken mot guttens foreldre i Oslo tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nettavisen skriver at fengselets lege skrev ut Viagra til soningsfangen. Legen vil ikke kommentere saken.

Påtalemyndighetens påstand om at en 16 år gammel gutt ble misbrukt seksuelt da han besøkte sin far i Ila landsfengsel sommeren 2000, ble bekreftet under straffesaken mot guttens foreldre i Oslo tingrett mandag. I sine forklaringer tidlig på dagen kunne verken den tiltalte faren (41) eller moren (36) stadfeste at sønnen ble misbrukt av faren på besøksrommet i fengselet.

- Det skjedde ikke noe seksuelt under besøket, sa moren i sin forklaring i retten mandag formiddag.

Mot slutten av rettssaken bekreftet hun likevel at sønnen ble misbrukt av faren i det aktuelle besøksrommet

Faren er tiltalt for å ha tvunget sønnen til seksuell omgang med seg selv og med moren flere ganger i løpet av våren og sommeren 2000. Ved siden av det påståtte tilfellet på Ila, skal overgrepene ha forekommet i morens leilighet i Oslo.< P> I tillegg til tiltalen om seksuelle handlinger under trusler og tvang, er faren siktet for incest mot sønnen. Incesttiltalen gjelder også moren. Hun sa i sin forklaring at samleie med sønnen skjedde under trusler om at både sønnen, hans fosterforeldre, henne selv og mannen skulle bli drept av en gjeng hvis hun ikke utførte handlingen. Trusselen kom i et brev som bare mannen og sønnen leste, men ikke hun.

Skrev trusselbrev

Ifølge påtalemyndigheten var det den tiltalte faren som sto bak trusselbrevet og truslene. Faren er straffedømt for flere tilfeller av seksuell overgrep mot mindreårige, og det var derfor han satt inne på Ila i den tiden overgrepene mot sønnen skal ha skjedd. Det var på permisjon fra fengselet for å besøke moren og sønnen at de seksuelle aktivitetene mellom de tre foregikk.

Under rettssaken innrømmet faren at han hadde skrevet brev med ordre om hva moren, sønnen og han selv skulle foreta seg seksuelt. Men det var en medfange på Ila som hadde diktert brevene og som sto bak truslene om hva som ville skje dersom de ikke utførte ordrene.

Tiltalte skrev brevet fordi medfangen led av dysleksi. Og truslene omfattet bare sønnen og ikke ham selv, forklarte faren i retten. Presset og truslene fra den medinnsatte på Ila var hevn for at han ikke ville gå sammen med medfangen om å kjøpe et småbruk, forklarte faren i retten.

Forsterhjemsbarn

Det seksuelle aktivitetene som faren ifølge tiltalen skulle ha tvunget sønnen til å være med på, skjedde som ledd i et kortspill som den tiltalte faren hadde lært i guttedagene. Tiltalte hadde utarbeidet en liste med ulike seksuelle aktiviteter de skulle utføre når de spilte.

Verken moren eller faren erkjente straffskyld etter tiltalen om utukt og incest mot sønnen sin da rettssaken mot de to begynte i Oslo tingrett mandag.

<7b>

Sønnen vokste opp sammen med sin mor i Trondheims-området til han var fire år. Da grep Barnevernet inn og tok gutten fra moren og plasserte ham i fosterhjem.

Etter å ha vært borte fra hverandre mange år, ble det kontakt mellom far og mor i 1999 da faren satt på Ila. Moren var allerede flyttet til Oslo, og gjennom henne fikk han møte sønnen sin. Sønnen skal forklare seg i retten tirsdag.

(NTB-Arnt Folgerø)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer