Sexmisbrukt etter nettprat

De to mennene lokket til seg ungjenter via prategrupper på nettet. Deretter skal de to mindreårige jentene ha blitt sexmisbrukt. Torsdag ble mennene varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet forstår, kan flere menn bli trukket inn i saken. Både de to mennene og jentene skal være fra Bergens-området.

Politiet jobber også for å finne ut om flere jenter er ofre for lokkevirksomheten.

- Vi har satt store ressurser inn i etterforskningen, sier politifullmektig Jannicke Fløystad ved Bergen politidistrikt.

Har erkjent

Ifølge Bergensavisen er de to mennene i trettiårene. Etter å ha opprettet kontakt via Internett, skal de ha avtalt å møte jentene. Jentene skal ha blitt sexmisbrukt, men ikke voldtatt.

- De er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 196, der det heter at «den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel i inntil fem år», sier Fløystad.

En av mennene har ifølge Bergensavisen erkjent forholdet. Fløystad opplyser at tre etterforskere arbeider heltid med saken.

- Vi jobber fortsatt med å få oversikt over sakens omfang, sier hun til Dagbladet.

Utover det ønsker hun ikke å kommentere etterforskningen.

Flere menn?

Det er imidlertid på det rene at politiet irriterer seg over at saken har lekket ut til media. Ifølge politiet har det skadd etterforskningen. Saken ble ført for lukkede dører i Bergen forhørsrett.

Etter det Dagbladet kjenner til, er politiet trolig på utkikk etter flere menn som kan være involvert i lokkevirksomhet over Internett.

Ifølge Bergensavisen skal den utuktige omgangen ha funnet sted flere ganger i fjor høst.

Barnevakt

I to liknende saker de siste åra er to nordmenn dømt til fengsel for å ha misbrukt jenter de fikk kontakt med via prategrupper på nettet.

  • I Orkdal herredsrett ble en mann i juni i fjor funnet skyldig i å ha forført og hatt sex med to jenter på 13 år. Han ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder, hvorav sju måneder ble gjort betinget. Han måtte også betale 15000 kr i oppreisning til hver av jentene.
  • I desember 1999 ble en 20 år gammel mann dømt i Agder lagmannsrett for å ha sexmisbrukt ei 15 år gammel jente. Mens hun satt barnevakt, koblet hun seg opp på en prategruppe på nettet. Hun opplyste hvor hun var, og 20-åringen dukket opp på adressen. Han fikk fengsel i 45 dager, og måtte ut med 10000 kr i oppreisning til jenta.