- Sexmisbrukt i barnehagen

Foreldrene er overbevist om at ungene deres i alderen to til seks år er blitt sexmisbrukt i barnehagen, men politiet har ikke funnet bevis. Nå klages henleggelsen inn for Riksadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnehagestyreren tok kontakt med politiet i juni i fjor, etter at barna endret atferd.

- Leken stanset opp. Barna hylte hysterisk når de skulle få ny bleie, forteller representanten for foreldrene til de sju mindreårige ungene.

Bror mistenkt

Foreldrene trakk barna ut av barnehagen, som fortsatt er stengt i påvente av en endelig avgjørelse i saken.

Barnehageassistenten hadde hatt med seg en bror i 30-årsalderen i barnehagen. Han ble pågrepet og avhørt av politiet, mistenkt for overgrep. Men nektet skyld.

- Mannen som var med sin søster på jobb, hadde politiattest. Han var akseptert både av oss og av foreldrene på den tida, sier daglig leder av senteret som driver barnehagen.

- Vi føler oss overkjørt, og mener at barna ikke er hørt, sier foreldrenes representant i barnehagen.

Ikke undersøkt

- Tre av barna har riktignok vært i dommeravhør, men utspørringen var lite profesjonell. Vi reagerer på at ingen av barna er undersøkt fysisk, og at det gikk så lang tid før de ble innkalt til dommeravhør, sier hun.

Nå, åtte måneder etter, har flere av barna fortalt og demonstrert på seg selv hvilke groteske ting som har skjedd. Derfor har advokaten vår oppfordret politiet til å innkalle oss til nye avhør. Uten gehør.

Da foreldrene før jul fikk brev om at saken var henlagt, reagerte de med vantro. Ikke minst fordi politiet kjente til at den mistenkte hadde erkjent overgrep mot mindreårige gutter i en annen sak.

Uten bevis

Politiinspektør Jon Hermansen ved Arendal politidistrikt stiller seg uforstående til kritikken.

- Vi har etterforsket saken så godt det lot seg gjøre. Mistenkte ble pågrepet og tatt inn til avhør. Vi hadde spesialister til å tolke barnas atferd, uten å finne bevis. Heller ikke dommeravhørene ga oss noe å gå etter, opplyser politiinspektøren.

Som bekrefter at mannen har erkjent overgrep i en annen sak.