- Sexmisbrukt i matte-timen

Mannen i 20-åra hadde sjuåringene i matematikktime på en Oslo-skole. Da skal ha han lokket med seg to jenter inn i et annet klasserom, satt bind for øyene på dem og hatt samleie med begge to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten har tiltalt mannen for to tilfeller av utuktig omgang - og for å ha utnyttet sin stilling som barnas lærer til å ha samleie med dem. I et friminutt dager etter skal ei av jentene ha fått et pengestykke av tiltalte.

I Oslo byrett i går nektet mannen i 20-åra seg skyldig etter tiltalen.

Tygge-

gummi?

Han hevder at jentene har misforstått, og at det hele var snakk om en uskyldig lek, hvor han ga jentene tyggegummi. At han knyttet en genser foran øynene på de to, før han skal ha puttet tyggegummi inn i munnen på dem, erkjenner han.

Aktor, statsadvokat Jørn Maurud, kommenterer tiltaltes forklaring på denne måten:

- Dette var mye styr for å få gitt bort tyggegummi...

Mora til den ene jenta forklarer som vitne at datteren sjøl kom og fortalte om episoden i klasserommet, som danner grunnlaget for tiltalen. Det skjedde dagen etter.

- Hva skal en unge tenke, når slikt som dette forekommer på en skole, utbrøt mora i vitneboksen.

Mistet all tillit

Hun forteller at dattera et år tidligere også hadde vært utsatt for overgrep fra en voksenperson, som hun hadde tiltro til.

- Etter de to hendelsene har hun mistet all tillit til voksne. Hun har fått betydelige atferdsproblemer, har vanskelig for å få venner og kan være aggressiv. Dette er opplevelser som aldri vil forsvinne for henne. At min datter fikk tyggegummi av læreren, oppfatter jeg som en belønning for det som gikk forut, forklarer mora.

Hun tok straks kontakt med skolen, etter at dattera hadde betrodd seg. Mora til den andre jenta forklarer at hennes datter fortalte om overgrep dagen etter, og at hun også kontaktet skolen samme dag.

Assistent


Tiltalte er ikke lærerutdannet, og hadde begynt som assistent på skolen tre- fire uker før han ble anmeldt og arrestert. Bistandsadvokatene Heidi Ysen og Monica Nygaard vil kreve 30000 og 40000 kroner i oppreisning på vegne av barna. Forsvarer er advokat Berit Reiss-Andersen.