Sexmisbrukte 16 kvinnelige pasienter på legekontoret: - Jeg vil fortsette som lege

Utenlandske leger begikk flest sexovergrep mot kvinnelige pasienter, viser undersøkelse Dagbladet har gjort.

VIL JOBBE I ANDRE LAND: Den 53 år gamle legen med slovakisk statsborgerskap er dømt for å ha forgrepet seg seksuelt på en rekke kvinnelige pasienter og mistet sin norske legeautorisasjon. Foto: Dagbladet
VIL JOBBE I ANDRE LAND: Den 53 år gamle legen med slovakisk statsborgerskap er dømt for å ha forgrepet seg seksuelt på en rekke kvinnelige pasienter og mistet sin norske legeautorisasjon. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar 2011 ble den nå 53 år gamle slovakiske legen dømt i Haugaland tingrett til halvannet års fengsel for å ha forgrepet seg på 16 kvinnelige pasienter.

Den yngste var tidlig i tenårene.

Nå har legen sonet ferdig straffen og bor på en adresse i Oslo. I dag er han arbeidsløs, men planene om å ta opp legeyrket i framtida er klare.

- Jeg kan jobbe som lege i andre land enn Norge. Jeg vil jobbe som lege igjen, sier mannen til Dagbladet.Han reagerer med sinne på at Dagbladet vil omtale saken mot ham.

- You stole my human rights, sier han.

Sjokktall om overgrep I en ny serie avslører Dagbladet omfanget av seksuelle overgrep mot pasienter på norske legekontorer.

53-åringen er en av 12 leger som mistet legeautorisasjonen Norge i årene 2008, 2009 og 2010 på grunn av ulike seksuelle overgrep mot pasienter. Helsetilsynet mener at legene forgrep seg på pasientene under og i etterkant av konsultasjoner.I en gjennomgang av samtlige vedtak Helsetilsynet gjorde, har  Dagbladet funnet ut at:

• 39 pasienter ble utsatt for ulike seksuelle overgrep av de 12 legene som mistet autorisasjonen for seksuelle overgrep i løpet av de tre årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer