- Sexmisbrukte «Vanja» utvises

TRONDHEIM (Dagbladet): «Vanja» var blomsterpike da kronprins Haakon og Mette-Marit besøkte asylmottaket hun bor på. Nå vises hun ut av landet, til tross for at hun skal ha blitt sexmisbrukt på et tidligere asylmottak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Sexovergrepet ble forsøkt dysset ned av UDIs regionkontor i det aktuelle området. Det ble verken politianmeldt eller rapportert videre i UDI-systemet, hevder advokat Leif Strøm, som nå representerer jentas familie. De ble tidligere representert av en annen advokat.

Strøm har klaget til UDI-direktør Trygve Nordby på behandlingen av det påståtte sexovergrepet. Han har også anmeldt forholdet til politiet og søkt om voldsoffererstatning til jenta.

Alvorlig sak

- Familien bør i det minste få bli i landet til alt dette er avklart, sier advokat Strøm. Han har bedt om at iverksettelse av utvisningsvedtaket blir utsatt, men ennå ikke fått noe svar. Det betyr at den bosniske familien på fire personer risikerer å bli utvist hvilken dag som helst.

- Dette er en meget alvorlig sak som vi ser nøye på. Vi vil svare på advokatens brev i løpet av uka, sier informasjonssjef Geir Løndal i UDI. Han tror ikke det er noen overhengende fare for at familien blir vist ut før svarbrevet foreligger, selv om utreisefristen gikk ut 29. juli.

Det påståtte sexovergrepet skal ha skjedd i mars i fjor da «Vanja» bare var fem år gammel. En annen asylsøker ved mottaket hun bodde på, skal ha kledd av henne og seg selv inne på et rom, mens jentas mindreårige bror så på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer