Sexmishandlet med etsende væske

18-åringen som ble grovt mishandlet av en gjeng under Quart-festivalen, fikk giftig og etsende væske tømt i kroppens hulrom. Politiet har sikret flere spor, og sirkler inn gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har tidligere vært svært tilbakeholdne med detaljer i den grove mishandlingssaken. I dag bestemte de seg for å gå ut med informasjon, i samråd med 18-åringen.

Gutten ligger alvorlig skadd på Vest-Agder sykehus, etter at flere personer tok seg inn i en sølvgrå Subaru Forester i krysset Østre Strandgate/Sjølystveien ved Quart-festivalen og mishandlet ham grovt mellom klokka 23 og 23.30 fredag kveld.

Gjengen som brøt seg inn i bilen begynte med å barbere beinet hans, før volden utartet.

Operert

- De har tømt giftig og etsende væske på ham, slik at han har fått en del utvendige skader. Væsken er også tilført ham i kroppens hulrom, slik at han fikk innvendige skader, sier etterforskningsleder Paul Magne Lunde til Dagbladet.no.

18-åringens skader har vært beskrevet som alvorlige, og han er operert ved kirurgisk avdeling.

- Skadene var alvorlige på lørdag, men det er uklart hvordan 18-åringens tilstand er nå. Vi vet heller ikke om han kommer til å få varige mén, sier Lunde.

Politiet sier at den etsende væsken ikke var batterisyre, men ønsker ikke å utdype hva slags væske det er snakk om. De har sikret seg beholderen som inneholdt væsken.

Etter det Dagbladet.no erfarer var beholderen i bilen, og ikke medbrakt av gjengen som sto bak mishandlingen. Det styrker politiets teori om at dette var en form for lek som utartet til grov mishandling.

Bistand fra Kripos

Mellom 15 og 20 mennesker var vitner til at gjengen tok seg inn i bilen, men politiet har hatt problemer med å få kontakt med dem. Etterforskerne hadde bare snakket med tre vitner i løpet av helga. I dag har det imidlertid løsnet for etterforskerne.

- Folk som har kommet hjem fra festivalen, leser om denne saken på nettet og ringer oss. Vi har snakket med flere vitner i løpet av dagen, sier Lunde.

Politiet har allerede sikret seg navn på personer de svært gjerne vil snakke med.

- Vi har noen navn på blokka som vi kommer til å ta kontakt med. Noen av dem er utenbys. De har status som vitner, slik de framstår så langt, sier etterforskningsleder Paul Magne Lunde til Dagbladet.no.

Politiet sier de har et klart bilde av hendelsesforløpet, og at de har sikret seg flere tekniske bevis. De har imidlertid ikke noen fullstendig oversikt over bevisene ennå. Flere av sporene skal undersøkes av teknikere fra Kripos.

ÅSTEDET: Her i krysset mellom Sjølystveien og Østre Strandgate i Kristiansand sentrum, skal mishandlingen ha skjedd.