Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexoffer skutt med softgun

Får nesten en halv million i erstatning etter at hun ble mishandlet fysisk og psykisk i tre timer av ekskjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En Oslo-mann (26) er dømt til fengsel i fem år for tre voldtekter, grovt ran, skadeverk og for å ha motarbeidet rettsvesenet.

26-åringen mishandlet ekskjæresten (22) psykisk og fysisk i tre timer i hennes leilighet i oktober i fjor. Kvinnen ble beskutt med en softgun under sexovergrepene.

Offeret fikk alvorlige psykiske skader etter overgrepene.

— 25-åringen sa at han ikke voldtok meg for sin egen nytelses skyld, men fordi jeg fortjente det. Dette fordi jeg hadde et forhold til en annen mann, forklarer kvinnen.

I Oslo tingrett ble 26-åringen dømt til fire års fengsel. Han ble  samtidig dømt til å betale kvinnen 130 000 kroner i oppreisning og 163 000 kroner i erstatning. 26-åringen anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som altså har skjerpet fengselsstraffen med ett år.

Lagmannsretten har samtidig økt oppreisningen som 25-åringen må betale kvinnen til 150 000 kroner. Erstatningen er økt til 413 000 kroner.

Bakgrunnen for erstatningskravet er at kvinnen som følge av overgrepene har fått studiene forsinket med hele to år, etter dommernes mening.

Klitoris
Ifølge dommen truet 26-åringen med å klippe klitoris av henne. Dette for å ødelegge sexlivet hennes for framtida.

— Han truet også med å skyte meg i vagina med våpenet, forklarer hun.

25-åringen truet henne til å overføre 200 000 kroner fra hennes til sin egen konto, og sa han ville drepe henne, hvis hun kontaktet politiet i løpet av 24 timer.

25-åringen ødela samtidig en del møbler i leiligheten.

Bistandsadvokat Trine Rjukan sier til Dagbladet at 25-åringen har hatt et psykisk grep på klienten fra hun var 15-16 år gammel.

Terror
— 22-åringen befant seg i en terrorliknende situasjon, hvor hun var fanget i sitt eget hjem. Hun ble voldtatt flere ganger og var sikker på at hun skulle bli drept. Dette har satt dype spor og hun sliter fortsatt med å klare å reise seg igjen, sier Rjukan.

22-åringen frykter den dagen han slipper ut fra fengsel. Dette fordi han tidligere har uttalt at han ikke vil gi slipp på henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media