Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexoffer underskrev slavekontrakt

Ble lokket til å skrive under før seksuelle overgrep. Retten mente kvinnens SM-sexliv var fomildende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 24 år gammel mann er i Danmark funnet skyldig for seksuelle overgrep mot en kvinne, under litt spesielle forhold.

Overgrepene fant sted i en leilighet i den lille kommunen Rødrove, nordvest for København. De to har vært kjærester og bodd sammen i flere år, men i fjor gjorde kvinnen det slutt i en sms-melding, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Sexslavekontrakt

Et par dager senere møttes de to for å signere noen papirer, og blant disse hadde eks-kjæresten lagt inn en kontrakt der kvinnen sa seg villig til å være hans sexslave i et sadomasochistisk forhold. Blant punktene i kontrakten var at han sto fritt til å offentliggjøre bilder av henne etter sitt eget ønske.

Til tross for at han filmet seansen, slik at det var tydelig  ble han i dag dømt til tre års fengsel for «særdeles ydmykende og grove» overgrep.

Kort tid etter at hun «signerte» kontrakten dukket mannen opp på døra hennes i Roskilde. Ifølge rettsdokumentene tvang han henne i kne, satt på henne håndjern og slå henne i ansiktet. Deretter presset han en kniv mot halsen hennes.

For å sikre seg at hun var stille satt mannen teip over munnene hennes, før det bar av gårde i bil fra Roskilde og sørover til deres tidligere leilighet i Rødovre.

Redusert straff etter SM-bakgrunn

Kvinnen ble ført ned i en kjeller og utsatt for voldtektslignende overgrep. Til slutt lenket 24-åringen henne til et vannrør og forlot rommet.

Mens han var borte klarte kvinnen å komme seg løs og søke hjelp i et nabohus.

Retten avviste at kvinnen skulle sagt seg villig til overgrepene gjennom å signere kontrakten han, uten hennes viten, hadde lagt blant de øvrige papirene hun skulle underskrive. De to skal ha praktisert sadomasochisme (SM) da de var kjærester. Malen for kontrakten fortalte mannen at han fant på nettet.

At 24-åringen spilte inn overgrepene på video fant retten skjerpende. Da saken tidligere var oppe i byrett i Glostrup mente retten at fordi kvinnen tidligere hadde deltatt i SM-rollespill, så opplevde hun overgrepet som mindre skremmende.

De satt tilkjente henne en erstatning på 60 000 kroner. I saken der de ble avlagt i dag, valgte Østre Landsrett å tilkjenne kvinnen 70 000 kroner i erstatning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media