Sexopplysningsvideo får aldersgrense i skolen

Den omstridte informasjonsvideoen om seksualitet som Statens helsetilsyn har utarbeidet, skal bare vises for elever i 10. klasse i skolen. CD-spillet egner seg ikke til skolebruk, opplyser utdanningsminister Jon Lilletun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lilletun svarte på et spørsmål fra stortingsrepresentant Anneliese Dørum i den muntlige spørretimen i Stortinget. Dørum ville vite hvorfor Lilletun og helseminister Dagfinn Høybråten ba om en ny vurdering av undervisningsprogrammet om samliv og seksualitet, som består av en video og et cd-spill beregnet på ungdom mellom 13 og 16 år.

Materialet er vurdert av Høgskolen i Agder, og ifølge Lilletun blir videoen anbefalt bare til ungdom i den øverste aldersgruppen. Lilletun vil rette seg etter dette, slik at videoen bare blir godkjent til bruk i 10. klasse, hvor elevene er 15-16 år gamle. Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) vil utarbeide en pedagogisk veiledning til videoen, og dessuten lage nytt informasjonsmateriell om seksualitet og samliv til de yngre elevene.

Tilbud til skolene

Lilletun sier at informasjonsmaterialet ikke ble laget med henblikk på skolen, men skolene har fått tilbud om å bruke det i undervisningen.

- Dette gjorde det naturlig med en ny vurdering fra KUFs side, og min første reaksjon var å få en uavhengig faglig vurdering, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer