Sexoverfall på åtteåring

Stavanger (Dagbladet.no): Stavangerpolitiet jager i natt en eldre mann som skal ha foretatt et seksuelt overfall på ei åtte år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ukjent om jenta har blitt voldtatt eller forsøkt voldtatt.

Politiet hadde sent i går kveld få detaljer om hva som skal ha skjedd i det lille skogholtet ved boligområdet Gosen utenfor Stavanger sentrum. Men det synes klart at den godt voksne mannen har gjort et forsøk på å ha seksuell kontakt med jenta. Mannen skal være mellom 40 og 60 år gammel.

Både jenta og moren hennes fikk sett mannen og har gitt politiet et signalement.

_Han skal ha halvlangt, blondt, bølget hår og være kledd i en svart skinnjakke og svarte sko, opplyser politiet i Stavanger.

Dialekten hans skal være lokal.

Reddet av mamma

Åtteåringen ble reddet av sin mor som kom løpende til da hun hørte jenta skrike opp. Morens oppsyn og jentas skrik skremte overgriperen såpass at han forduftet. Politiet søker i kveld etter mannen med flere bilpatruljer i Stavanger, og området der hendelsen fant sted. Politiet fikk melding om overgrepsforsøket klokka 20.20.

Leter etter spor

Et større området ble sperret av ved 22-tida. Kriminalteknikere gjennomsøker i natt et skogholt, i håp om å sikre seg tekniske spor.

- Vi ble oppringt av offerets mor som fortalte at hennes datter var blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Både mor og datter skal ha sett gjerningsmannen, sier operasjonsleder Trond Ekholdt til Dagbladet.no.

I nærområdet

Familien bor like i nærheten av skogholtet hvor overgrepet skal ha skjedd. Området som ligger like ved Jernaldergården, er en populær tumleplass for barna i området.

SIKRER SPOR:</B> En kriminaltekniker sikrer spor på stedet der mannen overfalt den lille jenta.