- Sexovergrepene kunne vært unngått

17 år gammel anmeldte Helen fastlegen sin for seksuelle overgrep, men ble ikke trodd av politiet. Tre år senere slo legen til mot kvinner i et lokalsamfunn på Karmøy.

SKUFFET OVER POLITIET: Jeg følte at jeg ikke ble trodd av politiet. Men seksuelle overgrep er jo ikke noe en 17-åring bare finner på. Jeg fikk vite senere at flere kvinner byttet ham ut som fastlege, fordi de reagerte på behandlingen han ga. Kvinnene følte at han plukket fælt på dem, forteller Helen (25). Foto: Espen Røst / Dagbladet
SKUFFET OVER POLITIET: Jeg følte at jeg ikke ble trodd av politiet. Men seksuelle overgrep er jo ikke noe en 17-åring bare finner på. Jeg fikk vite senere at flere kvinner byttet ham ut som fastlege, fordi de reagerte på behandlingen han ga. Kvinnene følte at han plukket fælt på dem, forteller Helen (25). Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTRA (Dagbladet): - Jeg synes det er forferdelig. Han forgrep seg på meg, og gikk fri for det, sier Helen fra Sund kommune på Sotra utenfor Bergen til Dagbladet.

- Hadde politiet tatt meg på alvor, ville ikke de andre kvinnene blitt utsatt for overgrep. Det var det jeg fryktet. Det måtte tre nye overgrep til før han ble stanset, sier hun. 

17 år gammel, i 2005, anmeldte hun fastlegen sin for gjentatte seksuelle overgrep etter å ha vært hos ham på grunn av ryggsmerter. Legen insisterte på massere henne, og ville ikke skrive ut noen henvisning til fysioterapeut.

Livredd, skalv og gråt - Jeg reagerte på at han strøk meg mer enn han masserte. Men som 17-åring skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Det var først etter den siste konsultasjonen at jeg skjønte hvilke hensikter han hadde.- Han ba meg sitte på undersøkelsesbenken. Mens jeg satt der, presset han seg mellom beina mine forfra, mens han masserte meg nedover ryggen og på rumpa. Han var så nærme at jeg kunne kjenne at han hadde ereksjon. Jeg ble livredd, skalv og gråt. Men han stoppet ikke.

De to var alene inne på legens kontor under konsultasjonen. Døra til kontoret var låst og Helen fryktet at de to var alene på legesenteret.- Da han stønnet navnet mitt i øret. «Jeg skal aldri til lege igjen», tenkte jeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer