Sexpress i Frelsesarmeen

Uønsket seksuell oppmerksomhet ser ut til å være et omfattende problem for kvinnelige offiserer i Frelsesarmeen. Det er en av konklusjonene i en ny hovedoppgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rebecca Solevåg, som selv er soldat i Frelsesarmeen, intervjuet ti kvinner om likestilling i organisasjonen i forbindelse med sin hovedoppgave i kristendomskunnskap.

Nesten samtlige fortalte at de hadde vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet i form av kyssing, klemming, stryking eller kommentarer av seksuell karakter, ofte fra menn i overordnede stillinger.

Ingen av dem hadde meldt fra om sexpresset. Alle de ti kvinnene kjente også til alvorlige tilfeller av overgrep i Frelsesarmeen.

Territorialleder Donald Ødegaard er overrasket over en del av funnene i hovedoppgaven.

- Dette var ukjent for oss før det kom opp her. Vi må bare erkjenne at det har forekommet. Hvor omfattende det er, vet vi jo ikke. Men det forbauser meg at nesten alle som ble intervjuet til oppgaven hadde opplevd slike ting, sier Ødegaard til Vårt Land.

Ødegaard tror at tilfellene av sexpress hovedoppgaven tar opp, ligger et stykke tilbake i tid, og at situasjonen er langt bedre nå.

(NTB)