Sexrettssak på Pitcairn

Rettssaken mot sju menn som er tiltalt for voldtekt og sex med mindreårige, ble innledet onsdag på den avsidesliggende britiske kolonien Pitcairn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgermester Steve Christian, som er en av etterkommerne etter Fletcher Christian som ledet mytteriet på «Bounty», sa seg ikke skyldig i tiltalen da han ble den første som måtte svare for seg.

Aktor Simon Moore sa at Christian hadde brukt sin makt som «leder for ulveflokken» til å voldta og overfalle jenter helt ned i 12-årsalderen.

Stillehavsøya Pitcairn har bare 47 innbyggere der den ligger midtveis mellom Peru og New Zealand. Den har ikke flyplass, og eneste måten å komme til øya på er med åpen båt gjennom brenningene.

Det fins verken veier, kloakk eller telefoner på øya, og britiske myndigheter har fraktet både dommere, politi, fengsel og noen journalister til øya for å gjennomføre rettssaken, som ventes å vare i åtte uker.

Ifølge BBC var det svært få av øyas innbyggere som møtte fram i rettssalen. De sju som står for retten er halvparten av øyas mannlige befolkning, og mange av kvinnene er imot rettssaken. De sier den vil rive øya i stykker og hevder dessuten at det er helt normalt og i tråd med gamle tradisjoner hos dem å ha sin seksuelle debut i 12-årsalderen. Åtte kvinner som nå bor i New Zealand, skal vitne for aktoratet via videoopptak.

Pitcairn var ubefolket før åtte mytterister fra «Bounty» kom til øya sammen med seks menn og 12 kvinner fra Tahiti i 1790. Mange av innbyggerne på øya i dag er etterkommere etter de første innbyggerne.

(NTB)

<B>ROLIG IDYLL? Ikke alt ser ut til å være som det skal i Adamstown på Pitcairn, hvor et fåtall innbyggere har levd i en relativt isolert tilværelse.